Uw huis veilig

Zilvervisjes bestrijden

Geplaatst op

Je hebt misschien nog nooit van zilvervisjes gehoord, maar ze vormen een veelvoorkomend probleem in zowel huizen als bedrijven. Ze zijn langvormig, hebben geen lichaamshaar en bezitten lange voelsprieten. Ze lijken op een pissebed, maar zijn langer en dunner. 

Waar komen zilvervissen voor?

Zilvervissen leven in allerlei omgevingen. Ze vinden het fijn als de omgeving een hoge luchtvochtigheid heeft. Daarbij is het ook gewenst dat het een natte omgeving is. Voorbeelden van dit soort omgevingen zijn badkamers, keukens, kelders of toiletten. De zilvervissen komen niet alleen voor in oude panden, maar ook zeker in nieuwe. Dit komt omdat de nieuwe panden beter zijn geïsoleerd waardoor de beestjes het een fijne omgeving vinden. 

Voorkomen van zilvervissen 

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze ook wel eens. Hetzelfde geldt voor zilvervissen. Je wilt ze liever niet in je huis hebben, omdat ze moeilijk weg gaan. Volledig weren is moeilijk, omdat de beestjes snel en klein zijn. De beste manieren om de beestjes te weren zijn vooral kleine kieren dichten, goed te ventileren en de vochtigheid laag te houden. Het is natuurlijk lastig te realiseren om alle kieren te dichten en constant te ventileren dus zijn er nog een aantal andere tips. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat de plinten goed aansluiten, de kleding droog wordt opgeborgen en het oud papier opgeborgen is in een afgesloten ruimte. Daarnaast is het verstandig te letten op lekkende kranen, de temperatuur niet boven de 22 graden laten komen en een luchtvochtigheid van minder dan 50 procent te creëren. Dit zijn maatregelen die soms maar lastig kunnen worden gerealiseerd waardoor je ook de hulp van een deskundige kunt inschakelen. Zilvervisjes bestrijden zijn voor hen een uitdaging die zij altijd aan willen gaan.

Deskundige inschakelen

Een zilvervis vermenigvuldigt zich vrij snel. Ze kunnen tot wel twintig eitjes per dag leggen en hebben een levensduur van wel drie jaar. Je kunt je dus voorstellen hoe snel het fout kan gaan. Het maximaal aantal eitjes dat ze in hun leven kunnen leggen komt dus ruim boven de 3000 uit. Nu zijn dit getallen waarvan je schrikt, maar dit komt zelden voor. Mocht je een deskundige inschakelen dan wordt er van te voren een plan bedacht om de beestjes te doden en te voorkomen dat ze terugkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden