Uw huis veilig

Welke vloer is handig voor in huis?

Geplaatst op

Er zijn tientallen woonstijlen niet tegenwoordig erg populair zijn en daar passen ook weer verschillende vloersoorten bij waaruit je kunt kiezen. We nemen graag een aantal typen vloermatje door om te zien welke handig zijn voor thuis. Dit hangt natuurlijk helemaal van je persoonlijke situatie af en daarom bespreken we ook wat dingen die veel voorkomen en waarom mensen voor bepaalde vloeren kiezen. 

Laminaat 

Er zijn dus heel veel populaire vloeren die gekozen worden vanwege een gunstige eigenschap. Een van die vloeren is laminaat.Waarom kiezen mensen voor deze vloersoort? Dat is omdat er veel verschillende soorten laminaatvloeren bestaan. Je kunt verschillende tekeningen kiezen waar de vloer weer een totaal andere uitstraling van krijgt. Bijvoorbeeld het type: houtlook vloer of een visgraat laminaat. Het is overigens niet zo, dat bij visgraat laminaat de planken in een visgraatmotief liggen. Alleen de opdruk ziet eruit alsof het een visgraatlaminaat houtvloer is. Dat scheelt ook een heleboel legwerk kunnen we je verzekeren. 

Gietvloer 

Gietvloer schoonmaken van kunststof en erg sterk, je kunt hem gemakkelijk over een betonvloer gieten en de waterafstotende eigenschappen van deze vloer maken hem geliefd bij mensen met kleine kinderen deze kunnen natuurlijk wel om de zoveel tijd iets laten vallen. Gelukkig kunnen vocht en vuil de vloer niet binnendringen en dat maakt hem erg geschikt. Een gietvloer is wat prijziger dan een laminaatvloer, maar je doet er ook heel erg lang mee. De vloer is zeer slijtvast en flexibel waardoor hij goed gecombineerd kan worden met een vloerverwarming.

Plavuizen 

Een andere favoriete vloer bij veel mensen en al erg populair in de jaren 70, maar nu ook weer, is de plavuizen vloer. De tegels voor op de vloer vormen een karakteristieke uitstraling waar je veel plezier van kan hebben in termen van design en praktische eigenschappen: gemakkelijk schoon te maken, slijtvast en eenvoudig te leggen. Wanneer je houdt van een interieurstijl die teruggrijpt op de jaren 60 of 70, dan raden we je aan om te gaan voor plavuizen in combinatie met andere natuurlijke materialen, bijvoorbeeld hout: geweldig om je woning op deze manier een goede basis te gegeven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden