Uw huis veilig

Wat zijn de voordelen van plexiglas voor je huis?

Geplaatst op

Plexiglas ramen zijn gemaakt van een helder acrylproduct op basis van aardolie. Dit transparante materiaal heeft thermoplastische eigenschappen die het toestaan in een verscheidenheid van vormen te worden gebogen. Het wordt gebruikt om een verscheidenheid van producten, met inbegrip van vensters, bad bijlagen, aquariums, autolichten, en meubilair te vervaardigen. Er zijn vele redenen waarom het een materiaal is dat boven glas wordt verkozen. Plexiglas is sterk, splintervrij, veilig, duurzaam, flexibel, eenvoudig te snijden en gemakkelijk te hanteren en te gebruiken. Je kunt plexiglas op maat verkrijgen bij dokter-plexiglas.nl

Splinterbestendig

Plexiglas heeft veel meer druk nodig om te barsten dan een glasplaat van dezelfde dikte. Deze duurzaamheidskwaliteit maakt plexiglas splintervrij. Het versplintert niet in vele gevaarlijke stukken zoals glas. Plexiglas is ook een sterk materiaal dat bestand is tegen een bal, waardoor het een uitstekend product is voor ruimtes waar kinderen spelen. Het wordt ook gebruikt in producten zoals politieschermen en basketbalachterwanden.

Doorzichtigheid

Door de helderheid van plexiglas kan er veel licht doorheen. Meer dan negentig procent van het zonlicht en ongeveer tachtig procent van het licht in de schaduw kan door plexiglas heen, waardoor het het helderste materiaal is dat verkrijgbaar is. Glas weerkaatst meer licht dan plexiglas, waardoor het veel weerkaatst en verblindt. Dikker glas heeft de neiging een groene tint te krijgen, maar plexiglas is helder, hoe dik het ook is.

Gemak van gebruik

Plexiglas is veel gemakkelijker te snijden dan glas. Het hoeft niet te worden geslepen zoals glas dat doet. Het kan gemakkelijk in om het even welke grootte worden gezaagd die voor een project nodig is. Plexiglas is ook lichter dan glas. Het gewicht van plexiglas is vijftig procent van dat van glas. Dikke ruiten van plexiglas zijn dus niet zo zwaar als glas en vereisen minder inspanning om ze te verplaatsen. Plexiglas is minder duur om te verzenden omdat het lichter en gemakkelijker te hanteren is. De polymeren in plexiglas maken het flexibeler dan glas en voorkomen scheuren als gevolg van een verkeerde behandeling van het materiaal.

Artistieke creativiteit

Sinds de jaren ’60 gebruiken kunstenaars plexiglas vanwege de flexibiliteit en het lichte gewicht en het vermogen om licht te breken en te filteren. De samenstelling van plexiglas maakt meer geavanceerde geometrische ontwerpen in de architecturale planning mogelijk. De stijfheid van glas maakt het bijna onmogelijk om het in vele architecturale stukken te gebruiken zonder veel maatwerk. Het snijden van glas vergt veel tijd, en één kleine verkeerde behandeling van een stuk kan een volledig ontwerp vernietigen. Plexiglas is veel gemakkelijker te snijden en heeft veel meer flexibiliteit bij het positioneren. Het kan naadloos worden gevormd en worden samengevoegd.

Coatings

Plexiglas kan met UV-coatings worden behandeld voor bescherming. Plexiglas kan ook in om het even welke kleur worden gekleurd door een dunne, gelijkmatige hoeveelheid transparante verf aan te brengen. Zodra deze is opgedroogd, moet een laag doorzichtige lak over de kleur worden aangebracht om deze te beschermen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden