Uw huis veilig

Wat zijn de veiligheidsrisico’s van verwarmingsvormen

Geplaatst op

Niemand denkt er op dit moment nog over na, maar over een paar maanden is het weer zover en zullen mensen hun kachels en verwarming weer aanzetten omdat het weer erg koud is. Toch zijn niet alle verwarmingsvormen even veilig. Ze zijn natuurlijk in de basis wel veilig, maar er zijn wel risico’s verbonden aan sommige verwarmingsvormen. In deze blog willen we hier je wat meer informatie over geven. Lees dus snel verder en laat je informeren over waar je op moet letten.

Een open haard

Open haarden zijn fantastische manieren om gezelligheid in huis te brengen. Door de warmte van het vuur en de geur en het geluid van het brandende hout krijg je direct een heerlijke knusse sfeer in huis. Er is echter wel een risico verbonden aan het hebben van een open vuur in huis. Daarom is het erg belangrijk dat, wanneer je een open haard hebt, dat je ook een scherm ervoor hebt dat de springende brandende houtsnippers tegenhoudt. Dat is vooral belangrijk wanneer je open haard vlak bij een vloerbedekking of tapijt staat.

Centrale verwarming

Om ervoor te zorgen dat de woningen goed worden verwarmd is een van de meest gebruikte vormen van verwarming toch wel de centrale verwarming. Door middel van gas wordt water verwarmd en dat wordt dan vervolgens rondgepompt door de woning. Dit is natuurlijk erg prettig voor wanneer men gebruik maakt van het Nederlandse gasnet en de onderhoudskosten voor een CV-ketel voor lief neemt.

Airconditioning

De meeste mensen denken aan verkoeling, wanneer je het woord ‘airco’ laat vallen. Toch heeft de moderne airco veel meer verschillende functionaliteiten. Zo kan deze ook heel goed de woning verwarmen door middel van het verspreiden van warme lucht. Dat is erg prettig en je hebt gelijk ook een goede koelinstallatie voor in de warme zomermaanden. Het grote voordeel van een airco is dat er maar weinig gevallen bij ons bekend zijn waarbij dit een gevaar kan vormen. Er is geen brandgevaar zoals bij een open haard en geen explosiegevaar zoals het geval kan zijn bij een woning dat aangesloten is op het gasnet. Ben je op zoek naar een goede airco van een betrouwbaar merk? Kijk dan op de website van Airco Groep voor de beste Mitsubishi airco’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden