Uw huis veilig

Wat te doen na een inbraak bij jou thuis?

Geplaatst op

Wanneer je er bij thuiskomst achter komt dat er is ingebroken is voor eenieder een vreselijke ontdekking. Wat nu? We behandelen in deze blog alle informatie die je nodig hebt. Zo is er een bepaald stappenplan en is het handiger om de juiste volgorde aan te houden. Ga niet gelijk alles opruimen, maar ga gelijk over naar de eerste stap. En dat is namelijk de politie bellen. Lees snel verder wat je vervolgens kunt doen.

Politie bellen

De eerste stap is om de politie te bellen. Het is belangrijk dat je alles laat zoals het is, zo kan er het beste een rapport opgesteld worden en een spooronderzoek verricht worden. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot het snelle pakken van de dader of daders. Daarnaast is de aangifte van inbraak belangrijk voor je verzekering. Op de aangifte komt te staan wat de schade is en hoe de woningschade eraan toe is. Daarom is het extra belangrijk om in eerste instantie nog niks op te ruimen.

Waardevolle spullen

Je kan vervolgens gaan kijken wat er aan spullen is gestolen en wat de schade is. Zijn er belangrijke spullen zoals bankpassen of telefoons gestolen? Neem contact op met je providers zodat pinpassen en mobiele telefoons gelijk geblokkeerd kunnen worden. Zo voorkom je dat de daders op afstand kosten maken op jouw naam.

Contact opnemen met de verzekeraar

Nadat er een aangifte rapport is opgemaakt door de politie en je in kaart hebt gebracht wat de schade is kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij. Je verzekeraar kan gelijk aangeven waar je voor gedekt bent. Daarom is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Ga voor de beste verzekering vergelijkingen kijken via verzekering.nl. Samen met je verzekeraar bekijk je de waarde aan schade en gestolen spullen. Op basis hiervan ontvang je een vergoeding.

Hoe nu verder?

Een inbraak kan veel doen met een mens. Het is belangrijk om een herhaling te voorkomen. Ga dus goed na wat de staat is van je huisbeveiliging. Wanneer de kans op herhaling wordt geminimaliseerd krijg je zelf ook weer een veilig gevoel in huis. Ga daarom op zoek naar de mogelijkheden om je huis zo goed mogelijk te beveiligen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden