Uw huis veilig

Wat is stucwerk?

Geplaatst op

We stellen van harte vast: het is werkelijk waar, Stuc Techniek: voor al uw stucwerk. Maar wat is stucwerk nu eigenlijk?

Wanneer begint over stucen hebben, dan gaat het er eigenlijk over dat plafonds of muren egaal gemaakt worden en de binnenkant van de woning. Dit kan gedaan worden met cement. Ook is het mogelijk om het te doen met gipsgebonden specie. Wanneer we kijken naar de verschillende ondergronden waarop een stuclaag aangebracht kan worden. Dan zien we dat dit kan op platen van gipskarton, metselwerk oud of nieuw, en eenvoudig beton.

Waarom stucwerk?

Met stucwerk is het mogelijk om een mooie afwerking te maken. Bijvoorbeeld voor muren en plafonds. Stucwerk zorgt voor een geweldige basis waar je jarenlang plezier van kan hebben. Eigenlijk is stucwerk helemaal niet zo duur, want het is al zo rond de €5 per vierkante meter beschikbaar. Wanneer het stucwerk op een mooie manier of beter gezegd luxe manier aangebracht wordt, dan gaat in vele gevallen de prijs wel omhoog van het stucwerk. Wanneer het een lastige klus is, bijvoorbeeld een ouderwets plafond, dan kan het ook zijn dat de stukadoor meer geld gaat vragen

Typen stucwerk

Je kunt een keuze maken uit verschillende soorten stucwerk. Bijvoorbeeld voor egale plafonds, voor muren met een structuur in (of plafonds met een structuur) en afwijkende muren. Wanneer gaat kijken dan kun je binnen deze soorten ook nog weer allerlei soorten verzinnen, waarbij je bijvoorbeeld gebruik maakt van een lichte korrel of juist een grove. Ook qua kleur valt er heel wat te kiezen, zo kun je gaan voor pastel of juist voor een betontint. 

Voordelen van stucwerk

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van stucwerk? We nemen het hieronder met je door. Het is erg gemakkelijk om stucwerk op een muur aan te brengen. Op deze manier kost het ook niet zoveel. Door gebruik te maken van stucwerk is het gemakkelijk om foutjes wegwerken in de muur. Stucwerken is een eenvoudig materiaal om te repareren. Je kunt stucwerk aanbrengen met de hand of met een machine. Wanneer je over het stucwerk heen wilt schilderen is dit erg eenvoudig. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden