Uw huis veilig

Wat is een visgraat vloer en wat zijn de voordelen?

Geplaatst op

Een visgraad vloer leggen kun jezelf doen, maar laten doen is ook wel makkelijk. Maar wat houdt dit type vloer eigenlijk in? We nemen met je door wat de vloer inhoudt en wat de stijl opties zijn. Lees snel verder en doe je voordeel met onze stijltips. 

Veiligheid in je woning 

Wanneer je kleine kinderen hebt en ze spelen op de vloer, dan is het wel erg fijn dat de vloer schoon is zodat ze niet ziek worden. Op je woning een veilige plek te laten zijn is het dus erg slim om een vloer te kiezen die makkelijk schoon te maken is. Wij denken aan een laminaatvloer, of een visgraat vloer gemaakt van tegels. We hebben het hier dus eigenlijk over een houtlook vloer. Vloer dus ophoudt lijkt maar gemaakt is van tegels. Het voordeel van deze tegels is dat ze bijzonder gemakkelijk schoon te maken zijn. De laminaatvloer is wat goedkoper maar de tegelvloer is wat duurzamer en luxer. 

De visgraatvloer en verschillende woonstijlen 

Wij vinden het erg leuk om een visgraat vloer te combineren met wat klassieke woonstijlen zoals de Chesterfield stijl of de koloniale stijl. Dit zijn interieurstijlen die al meer dan honderd jaar populair zijn. Het is niet zo dat je deze donkere stijlen altijd moet combineren met andere donkere interieurelementen, juist het contrast tussen donker en licht kan interessant zijn in een woning.

De Scandinavische stijl 

Een visgraatmotief kan wonderlijkerwijs ook samengaan met de Scandinavische stijl. Juist de lichte tinten van de Scandinavische stijl en de verschillende natuurlijke elementen passen erg mooi bij de houtlook tegels in het visgraatmotief.

De oorsprong van het visgraatmotief 

We kijken terug in de geschiedenis en zien dat het visgraatmotief in de 15e eeuw door de Italianen ontwikkeld wordt, zij brengen het naar Frankrijk waar het daarna jarenlang bijzonder populair is bij de Franse adel. 

Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het motief heeft een bepaalde aantrekkingskracht; waarschijnlijk is het de afwijkende ligging van de houten planken die toch een bepaalde symmetrie laten zien. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden