Uw huis veilig

Voorkom daklekkage met de volgende tips

Geplaatst op

Wanneer het vermoeden hoog is dat er een daklekkage gaat ontstaan, dan is het tijd om gelijk in te grijpen. Of mogelijk heb je al een daklekkage meegemaakt en ben je nu benieuwd hoe je nieuwe lekkages kunt voorkomen. We hebben daarom informatie op een rij gezet wat de meest voorkomende oorzaken van daklekkages zijn en hoe je dit kunt voorkomen. Zo ben je er vroeg bij en kun je de beste dakdekker in Dronten inschakelen om je te helpen met voorbereiden met alle preventieve lekkagelekken.

Een kapotte dakgoot

De dakgoten onder de uiteinden van je dak spelen een belangrijke rol in de afvoer van regenwater. Zodra er sprake is van een scheur of een ophoping is de kans op daklekkage flink vergroot. Wanneer het water niet goed afgevoerd kan worden, dan kan dit blijven liggen of het water wordt begeleid naar plekken van het dak wat uiteindelijk zorgt voor een lekkage. Controleer dus regelmatig de staat van de dakgoten. Om de zoveel tijd is het noodzakelijk om de dakgoten vrij te maken van bijvoorbeeld een ophoping van bladeren in de herfst.

Vocht op zolder

De meeste daken bestaan uit houten constructies. Veel vocht zal zich in het hout vestigen. Dit kan op den duur voor schimmel of houtrot zorgen. Het is daarom zaak om hier snel bij te zijn. Wanneer er te veel vocht trekt in het hout herken je dit aan een muffe en vaak ook sterke geur. Dit is dus een teken dat er te veel vocht in de houten constructies zit en dat je moet ingrijpen. Raadpleeg de lokale dakdekker voor advies om de houten constructies op zolder te behandelen en zodanig eventueel te vervangen.

Schade door weersomstandigheden

Je dak kan nog zo goed verzorgd zijn, maar verslechterde weersomstandigheden kunnen in een avond flinke schade toebrengen aan je woning. Hier kun je in de meeste gevallen niet veel aan doen. Zo staat het buiten je macht wat de kracht van bijvoorbeeld een storm aan ravage aanricht aan het dak. We raden in dit geval aan om na extreme weersomstandigheden het dak goed te controleren. Zo ben je snel bij eventuele schade en voorkom je dat lekkages voor grotere ravages zorgt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden