Uw huis veilig

Voor- en nadelen van keramisch parket

Geplaatst op

Keramisch parket staat prachtig in huis. Je kunt gaan voor vele verschillende kleuren en looks. Zo is een houtlook goed mogelijk. Keramisch parket heeft zowel voor- en nadelen wanneer je een vloer uitzoekt houd dan rekening met deze voor- en nadelen.

Waterafstotend en krasvrij

Keramiek is hard materiaal die zeer waterafstotend is en krasvrij blijft. Daarnaast verkleurt de vloer niet en zou het ook niet snel trekken. Door deze eigenschappen gaat de vloer erg lang mee en kan je hem eenvoudig schoonmaken. Keramisch parket is een ideale vloer als je kinderen hebt. 

Makkelijk in onderhoud

De vloer is zeer makkelijk te onderhouden. Deze schoonhouden door te stofzuigen en te dweilen is voldoende. De vloer is ook erg duurzaam, omdat hij zo lang meegaat. Je hoeft dus minder snel een nieuwe vloer aan te schaffen. 

Keramisch parket in combinatie met vloerverwarming

De vloer werkt ook goed in combinatie met vloerverwarming en zelfs vloerkoeling. Door de lage warmteweerstand van het parket. 

Deze vloer is geschikt voor de badkamer

In de badkamer heb je te maken met veel vocht en water. Keramisch parket kan daar goed tegen. Keramisch parket maakt het mogelijk een houtlook vloer te hebben in de badkamer. Ideaal! 

Prijs

Een nadeel van keramisch parket is dat het duur kan zijn. Zeker vergeleken met laminaat. Toch is het verschil in prijs bij bepaalde merken keramisch parket duurder dan andere. 

Een keramisch parket moet professioneel worden gelegd

Keramisch parket is erg lastig om te leggen. We raden dan ook niet aan om zelf aan de slag te gaan, mits je een professional bent. De ondervloer moet superegaal zijn en op een speciale manier gedrukt te worden.

Akoestiek in de ruimte

Een nadeel kan zijn dat een kamer waar keramisch parket ligt hol kan klinken. Dit is echter heel eenvoudig op te lossen door zachte materialen toe te voegen aan het interieur, zoals kleden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden