Uw huis veilig

Vloercoating: duurzame investering voor je badkamer

Geplaatst op

De voortdurende niveaus van hoge luchtvochtigheid en fluctuerende temperaturen in kuuroorden en sauna’s, stellen unieke eisen aan de materialen die worden gebruikt in dit soort faciliteiten. ´Natte´ ruimtes nemen ook toe in populariteit, zowel in particuliere woningen als in andere faciliteiten, zoals high-end sportscholen, hotels en spa’s. Een badkamer is een type waar de douche, in plaats van een afzonderlijk element, gebruik maakt van een vloer die gelijk ligt met die van de rest van de badkamer, maar gescheiden wordt door een enkele wand of paneel. Deze ontwerpen hebben meestal een afvoer in het midden van de ruimte, waarbij de vloer licht afloopt om de afvoer te vergemakkelijken. Wat is het voordeel van een vloercoating in deze ruimte? We nemen het graag met je door. 

Warmte en vochtigheid: toevluchtsoord voor ziektekiemen

Warmte en vocht zorgen voor de heilzame werking van een spa of sauna, maar vormen ook de ideale omstandigheden voor een breed scala aan bacteriën en andere micro-organismen om in te gedijen. Veel sauna’s hebben massief houten oppervlakken of houten latten, maar volgens sommige deskundigen zijn deze materialen vanuit hygiënisch oogpunt het slechtst. De vezels van hout zijn ongelooflijk poreus en kunnen transpiratievocht en bacteriën absorberen, waardoor ze een warme, vochtige omgeving krijgen waarin geurveroorzakende bacteriën en andere micro-organismen kunnen gedijen. Zelfs als het oppervlak wordt schoongemaakt, is het vrijwel onmogelijk om de ziektekiemen en verontreinigende stoffen die in de loop der tijd in het hout zijn gedrongen, te verwijderen. Tegelvloeren hebben een soortgelijk probleem; de tegels zelf mogen dan wel waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken zijn, de voegen tussen de tegels zijn dat vrijwel zeker niet. Met blote voeten, bezwete lichamen, en vuil van buiten dat naar binnen wordt gesleept, zullen veel verontreinigingen zich snel verzamelen in de voegen van de tegels.

Vloercoating to the rescue!

In tegenstelling tot al deze viezigheid biedt vloercoating een effectieve en duurzame basis voor een spa of badkamer. De ondoordringbare afwerking is een niet-poreus oppervlak dat microbiële groei niet toestaat. En omdat vloercoating (ook wel: epoxyvloer of gietvloer) in vloeibare toestand wordt aangebracht, vormt het na uitharding een vrijwel naadloos oppervlak zonder voeglijnen of andere spleten waarin vuil zich kan ophopen. Voor spa-faciliteiten, is waterdichte epoxy / vloercoating een extra barrière om te helpen voorkomen dat vocht uit het structurele beton de lagere niveaus kan beschadigen. 

ere temperaturen en vochtigheid, zonder krom te trekken of na verloop van tijd te verslechteren.

Natuurlijk is het ook erg belangrijk om te weten dat vloercoating in vrijwel alle kleuren te verkrijgen is. Dat gegeven maakt het heel gemakkelijk om een ideaal design te ontwerpen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden