Uw huis veilig

Verbeterde fundering in je tuin

Geplaatst op

Steeds meer mensen laten allerlei bouwwerken in de tuin maken die, al dan niet prefab of door experts totaal ontworpen en gerealiseerd geworden, jarenlang dienst kunnen doen als sociale plek in de tuin, of meer voor praktische doelen ingezet kunnen worden.

Denk aan tuinhuizen en schuren. Ook speeltoestellen van de kinderen zijn intrek vooral bij mensen met een grote tuin. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan grote boomhutten die toch hun fundering op de grond hebben. We gaan je uitleggen hoe je deze een betere fundering kunt geven. Lees met ons mee. 

Betonplaten geven een stevige basis 

Het is mogelijk met betonplaten om te zorgen voor een bijzonder stevige fundering waar de genoemde objecten voor in de tuin op gesitueerd kunnen worden. Dit een goed alternatief voor het heien. Natuurlijk kun je niet heel snel in de tuin palen in de grond heien en ook met een voorhamer palen in de grond slaan is nog een heel werkje. Veel gemakkelijker is het om betonplaten neer te leggen. Toegegeven, ze zien er niet per se heel charmant uit, daarom is het mogelijk om er bijvoorbeeld gras overheen te doen, dit kan ook kunstgras zijn. Wij raden het aan om rubberen tegels over betonplaten heen te maken, bijvoorbeeld rondom kinderspeeltoestellen. 

Fundering voor een tuinhuis 

Wanneer je een tuinhuis in de tuin laat maken, is het erg belangrijk dat de fundering natuurlijk in orde is. Ook is het tuinhuis zonder een fundering niet echt een goede plek om bijvoorbeeld er een atelier, studio of buitenslaapkamer voor kinderen of logees te maken. Betonplaten zijn veel gemakkelijker te plaatsen. In het geval van een tuinhuis is camouflage niet nodig omdat het tuinhuis erop rust.

Houtbetonschutting 

Het is ook erg makkelijk om een houtbetonschutting rondje tijd te maken, deze zorgt voor veel veiligheid en hij gaat jarenlang mee. In vele gevallen is het alleen nodig om de houten planken tussen de betonplaten om de zoveel jaar te vervangen. Maar ook deze planken kunnen wel 20 jaar meegaan. Beton kan nog veel langer meegaan dus daar heb je echt geen omkijken naar. 

Als je meer wilt weten over de voordelen van betonplaten, dan raden we je aan om eens te gaan kijken op wester-beton.nl. Zij zijn al vele jaren de experts op het gebied van betonplaten en andere producten die van beton gemaakt zijn. Dus betonplaten kopen kun je daar heel goed doen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden