Uw huis veilig

VEILIG WERKEN MET PALLETS

Geplaatst op

Werken met pallets kan leiden tot verwondingen, zoals prikwonden, verstuikte enkels, gebroken tenen of erger. Als een pallet wordt gebruikt voor een niet-goedgekeurd doel, zoals een mensenlift, kan het resultaat tragisch zijn. Palletveiligheid kan betrekking hebben op pallets met een lading of het werken met lege pallets. Hier volgen enkele tips op het gebied van veiligheid voor het werken met lege pallets.

GEBRUIK PALLETS NOOIT ALS PERSONENLIFT

Gebruik hiervoor alleen goedgekeurde, geconstrueerde hefplatforms, nadat je de benodigde training hebt gehad. Pallets zijn ontworpen voor ladingen van 1400 kg of meer, maar dit is voor gelijkmatig verdeelde ladingen en niet voor zeer gecentreerde ladingen zoals de voeten van een werknemer.

LEG PALLETS NOOIT OP DE ZIJKANT NEER

Lege pallets die op een uiteinde staan zijn onstabiel en kunnen letsel veroorzaken als ze kantelen en op een been of voet belanden.

GEBRUIK BESCHERMINGSMIDDELEN BIJ HET WERKEN MET PALLETS

Bij het hanteren van pallets wordt het gebruik van handschoenen geadviseerd, evenals veiligheidsschoenen om letsel te voorkomen als een pallet op je voet valt.

GEBRUIK GEEN BESCHADIGDE PALLET OF PALLETS DIE NIET GESCHIKT ZIJN

Als pallets beschadigd zijn of ongeschikt zijn voor de klus moeten ze van de werkplek worden verwijderd. Palletresten moeten voortdurend worden opgeruimd. Gebroken palletplanken kunnen gevaar opleveren met betrekking tot wegglijden en struikelen en instabiliteit veroorzaken bij materiaal transportmiddelen. Afval kan ook leiden tot schade aan wielen van transportmiddelen.

WEES UITERST VOORZICHTIG BIJ HET STAAN OP EEN PALLET

Een werknemer die op een pallet staat, kan verwondingen oplopen als een dekplank breekt of als de voet van de werknemer tussen dekplanken klem komt te zitten. Afhankelijk van het ontwerp kunnen sommige pallets in lege toestand kantelen.

GEBRUIK EEN HAAK

Een manier om te voorkomen dat je op een pallet stapt, is het gebruik van een haak om het product aan de achterkant van een pallet te bereiken en naar voren te trekken. Werken met pallets is dagelijkse kost op veel werkplekken, en daarom moeten er veiligheidsmaatregelen genomen worden en moet er met veilige pallets gewerkt worden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden