Uw huis veilig

Veilig thuiswerken lukt beter met deze tips

Geplaatst op

Hoeveel mensen werken nu thuis omdat samenkomen op het werk een veiligheidsrisico inhoudt als het gaat over besmettingen met het coronavirus. Dit is nu al enige maanden zo en de noodzaak van een veilige thuiswerkplek is daarom overduidelijk aanwezig. We willen je graag een aantal tips geven waarmee het makkelijker is om een werkplek op een goede manier in te richten zodat je er veilig kunt werken. Het is tenslotte belangrijk dat je gezond blijft en lekker kan werken. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met de tips die we in deze blog geven.

Een goede inrichting kiezen 

Het is erg belangrijk dat je voor je werkkamer een goede inrichting kiest waarmee je lekker aan het werk kan. Zorg ervoor dat bureau en bureaustoel goed op elkaar afgestemd zijn. Hoe je dat doet? Je moet gaan zitten achter je bureau in de stoel en dan het bureau en de stoel op elkaar afstemmen. Ga vervolgens aan het werk om te zien of je comfortabel zit. Je merkt vanzelf wel of het lekker zit en je armen en rug voldoende steun hebben. Een goed bureau kopen is dus de eerste stap naar je ideale werkkamer. 

Goed binnenklimaat creëren 

In een kantoor werken betekent dat je meerdere uren in een ruimte vertoeft en dat deze ruimte uiteindelijk een goed klimaat moet hebben om gezond te blijven. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is. Dus af en toe even het raam open is een goed idee. Je kunt er ook voor zorgen dat de lucht gezuiverd wordt, daar heb je helemaal geen dure apparatuur voor nodig, Zet gewoon een aantal mooie planten in de kamer en de natuur doet het werk.

Praktische indeling zonder afleiding

Het ideale van een werkkamer is dat je er op een efficiënte manier in kan werken zonder al te veel afleiding van prullaria, objecten en andere spullen die de aandacht vragen. We moeten hier wel een kanttekening bij plaatsen, mensen zijn natuurlijk verschillend, de een houdt van een steriele haast lege kamer om in te werken, terwijl de ander meer in zijn element is als de kamer wat rommeliger is. Er is dus geen blauwdruk te geven van de ideale werkkamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden