Uw huis veilig

Veilig in je tuin met een schutting

Geplaatst op

In de zomer wil je veilig in je tuin kunnen zitten. Je wilt geen ongenodigde gasten die je in je bikini zien zitten. Daarom is het goed om je tuin af te sluiten. Dit kun je doen door middel van een haag, een muur of met een schutting. Deze blog geeft je meer informatie over wat voor soort schuttingen er zijn en wat de voordelen zijn van geïmpregneerde tuinplanken.

Welke soorten schuttingen zijn er?

Een schutting is een fijn middel om ongenodigde gasten weg te houden. Je kunt voor verschillende soorten schuttingen kiezen. De schutting moet daarbij niet alleen functioneel zijn, maar de schutting moet ook bij je smaak passen. De mogelijkheden daarvoor zijn groot. Zo kun je bijvoorbeeld houten planken kiezen die verticaal naast elkaar staan, maar je kunt er ook voor kiezen om de planken horizontaal te leggen. Daarnaast kun je kiezen om de planken te laten variëren in diepte. Hierdoor krijg je kleine kieren tussen je planken wat een extra diepte aan je tuin geeft. Daarbij moet wel gezegd worden dat de schutting niet geheel afsluit waardoor er door de schutting heen gekeken kan worden. Ook kun je kiezen voor een schutting met gaaspanelen. Hierdoor kun je gemakkelijk door de schutting heen kijken. Deze optie is niet geschikt voor de mensen die van privacy houden.

Geïmpregneerde tuinplanken voor je schutting

Als je een schutting plaatst, dan kun je kiezen voor geïmpregneerde tuinplanken. Dit betekent dat de planken zijn doordrongen met een bepaald goedje. Het is een techniek dat er voor zorgt dat de planken onder andere waterafstotend zijn, brandvertragend en minder snel schimmelen. Dit zorgt er dus voor dat de planken veel langer mee gaan. Ook zorgt dit er voor dat de planken weinig onderhoud nodig hebben. Daarnaast is het goed om te weten dat wanneer je je schutting niet meer wilt je de planken altijd kunt hergebruiken. Zo zou je er bijvoorbeeld een blokhut van kunnen maken. Hierbij zul je nog wat planken moeten bijbestellen, maar dan heb je wel een gave blokhut die lang meegaat. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden