Uw huis veilig

Veilig en praktisch: een akoestisch plafond

Geplaatst op

Een akoestisch plafond wordt steeds vaker ingezet om de veiligheid in huis te waarborgen. Daarbij heeft het plafond ook tal van praktische eigenschappen waar we van kunnen genieten. In deze blog nemen we dit en meer met je door. Lees dus snel verder en doe je voordeel met onze tips. 

Brandwerende toepassingen 

De meeste mensen kennen een akoestisch plafond van de eigenschappen waarom het bekend staat: het absorberen van geluid om de klank in een kamer beter te maken. Hierover later meer. Maar wat veel mensen niet weten is dat een akoestisch plafond ook brandwerend werkt. Daarbij werkt het brandvertragend. Op deze manier is het mogelijk om je woning veiliger te maken door akoestisch plafond aan te brengen. Zo heb je ook veel meer tijd om jezelf in veiligheid te brengen wanneer het echt een keer fout gaat.

Akoestische eigenschappen 

Het is erg prettig om in een kamer een zekere mate van akoestische kwaliteit te hebben die ervoor zorgt dat gesprekken tussen mensen veel fijner verlopen. In een kamer waar zeer veel echo is, zul je niet echt prettig een gesprek kunnen voeren. Ook in restaurants bijvoorbeeld is dit een groot probleem. 

Mensen met muzikale hobby’s zweren bij een akoestisch plafond. Dit komt omdat het ervoor zorgt dat de akoestiek in een kamer veel beter is. Zo wordt er dus de gewraakte echo uit een kamer gehaald waardoor opnames droger op de band komen. Op deze manier is het voor de mixfase veel gemakkelijker om een goede mix te maken van bijvoorbeeld een muzikaal nummer. Dit vanwege het feit dat er geen echo in de opname zit die je er met technische middelen vrij wil niet uitkrijgt. Een echo toevoegen is dan veel gemakkelijker, omdat je die dan ook weer op technische wijze weg kunt werken of verminderen naargelang. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden