Uw huis veilig

Tips voor het verlengen van de levensduur van je bank

Geplaatst op

Meubels, zoals je bank en je eetkamerstoelen zijn vaak geen spullen die je elk jaar vervangt. Logisch, want dit soort meubels kunnen erg duur zijn. Om zo lang mogelijk met je bank te doen is het belangrijk je bank goed te onderhouden. We geven je graag een aantal tips om de levensduur van je bank van stof te verlengen. 

Een bank van stof

Een bank van stof staat prachtig, maar wanneer er vlekken op de bank ontstaan, door bijvoorbeeld wijn, koffie of door ongelukjes van je huisdieren, zit er al snel een blijvende vlek in de bank. We raden je aan nooit met een doek de vlek op te wrijven, dan duw je de plek alleen nog maar dieper in de bank. Probeer de vlek op te deppen met bijvoorbeeld groene zeep en baking soda. Heb je blijvende vlekken in je bank en erger je eraan? Ga dan voor de meubelreiniging van Chem-Dry Spanjerberg. De bank ziet er zo weer uit als nieuw!

Verkleuringen en vieze geurtjes

Op de bank komen er niet alleen vieze vlekken in de stof, maar gaat op zijn tijd ook muf ruiken. Daarnaast verkleurt de bank door de jaren heen, door onder ander zonlicht en het dagelijkse gebruik. Ook dit is op te lossen door een keer per jaar je bank professioneel te laten reinigen. 

Maak je bank stofvrij

Bij het onderhouden van je bank hoort ook het stof- en kruimelvrij maken van je bank. Stofzuig je bank dus regelmatig. 

Impregneren van de bank

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het handig om je bank te laten impregneren. Dit is als het ware een soort beschermlaag waardoor de bank beter vuil- en vochtafstotend wordt. Ook dit kun je laten doen door bijvoorbeeld de reinigingsprofessionals van Chem-Dry Spanjerberg. 

Zelf je bank reinigen?

Wil je geen professional inschakelen? Gebruik dan zelf een stoomreiniger voor het reinigen van de bank. Let er wel op dat de stof van je bank tegen de stoomreiniger kan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden