Uw huis veilig

Tips voor een veilige vloer in je huis

Geplaatst op

Als huiseigenaar wil je dat je huis veilig is. Een veilige woning bereik je door verschillende dingen, zoals het aanschaffen van een alarmsysteem en een rookmelder in de keuken. Naast dit soort dingen is het ook fijn als je vloer veilig is. We geven je graag een aantal tips over het veiliger maken van een aantal typen vloeren. 

Laminaat vloer

Een laminaat vloer is erg onderhoudsvriendelijk en kan wel tegen een stootje. Een ongelukje of een omgevallen limonade glas kan gebeuren en is geen probleem bij een vloer van laminaat. Reinig de vloer met een vochtige doek en zorg ervoor dat je de vloer daarna goed afneemt met een droge doek. Daarnaast nog een aantal tips om je huis zo veilig mogelijk te maken met een laminaat vloer:

  • Zorg dat de laminaatplanken echt strak tegen elkaar aan worden gelegd, zonder kieren, Open na het leggen van laminaat je ramen om alles lekker door te tochten. Laat het leggen van een laminaat vloer dan ook over aan professionals, zoals de professionals van Dinotapijt.nl laminaat kampen
  • Kies laminaat dat voldoet aan de E1 norm, deze norm zorgt ervoor dat het laminaat niet te veel formaldehyde bevat. 
  • Haal je je laminaat vloer weg? Verbrand deze nooit in een kachel, dan komen er schadelijke stoffen vrij. 

Tapijt 

Tapijt of een vloerkleed is erg handig om uitglijden te voorkomen. Voor mensen die met een stok of rollator lopen is kortpolig tapijt het handigst. Zo blijven ze niet haken achter het tapijt. Voor baby’s en peuters is het ook een erg fijne en veilige ondergrond. Het is warm, comfortabel en mocht je kindje vallen dan heeft je kindje een zachte landing. Daarnaast is tapijt erg handig en fijn voor in de badkamer of keuken, ook in verband met uitglijden. Tegenwoordig kun je zelf vochtbestendig tapijt kopen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden