Uw huis veilig

Tips om je woning te beveiligen gedurende je vakantie

Geplaatst op

Ben je van plan om voor een lange tijd van huis te zijn? Dan zullen de volgende suggesties helpen om je woning veilig te houden tegen inbraakpogingen. Inbrekers worden immers steeds slimmer. En zodra ze doorhebben dat jouw woning onbewoond is dan ben je ineens een interessant doelwit. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Lees vlug verder en doe je voordeel met onze anti-inbraak tips.

Informeer je naaste buren

Je buren kunnen erg behulpzaam zijn tijdens de vakantietijden. Bespreek met je naaste buren als je op reis gaat. In de periode dat jij op vakantie bent kan er een buur een oogje in het zeil houden. Bovendien raden we aan je buren te vragen om de post te sorteren en wellicht het gras bij te houden. Op deze manier geef je een signaal dat er nog steeds mensen thuis zijn. Voornamelijk in vakantietijd zijn inbrekers op zoek naar verwaarloosde woningen.

Signalen dat je thuis bent

Door de buren wat makkelijke taakjes te laten doen, kom je al heel ver. Je kunt nog een stapje verder gaan door je huis er ietwat bewoonbaarder uit te laten zien. Ruim dus niet alles compleet netjes op. Laat bijvoorbeeld een koffiemok op tafel staan of de tuinslang in de tuin. Je kunt zelfs een licht timer installeren die in de avond even enkele keer aangaat. Zo lijkt het net of iemand nog thuis rondloopt.

Huisbeveiliging

Het spreekt voor zich om alles voor de trip secuur op slot te doen. Doe dit bij alle deuren en ramen. Je kunt overwegen om extra slotwerk te installeren op simpel benaderbare ramen. Je zult je verbazen waar je van buitenaf allemaal bij kan. Doe een rondje rondom de woning en zet bijvoorbeeld de containers binnen. Zo kan dit niet als opstap worden gebruikt om bij de eerste verdieping. Twijfel je over je huisbeveiliging? Neem contact op met slotenmaker Den Haag voor advies. Ze stellen een beveiligingsplan op om je woning optimaal te beveiligen en je bent gelijk op de hoogte van alle tere plekken van je beveiliging.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden