Uw huis veilig

Tips om een nieuw gekocht huis te beveiligen

Geplaatst op

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, dan is de woningbeveiliging een belangrijk aspect. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen standaarden. Zo is er een grote kans dat je nog flink moet klussen om de woningbeveiliging tot op een gewenst niveau te krijgen. Daarnaast is het goed om een beveiligingscheck te doen. Zo kunnen je sloten toe zijn aan vernieuwingen. In deze blog behandelen we de beste tips dat je kan gebruiken wanneer je naar een nieuwe woning gaat verhuizen.

De meest effectieve beveiliging tips

Een beveiligingssysteem is natuurlijk een van de meest sterke manieren om je huis te beveiligen. Zo heb je diverse systemen die ervoor kunnen zorgen dat jij of de politie ingeschakeld kan worden. Tegenwoordig zijn veel systemen smart ingesteld waardoor je alles via je een applicatie op je mobiele systeem kan beheren. Denk maar aan de slimme deurbellen zoals Ring. Via een livestream kan je elk moment een live videoverbinding opzetten met je woning zien en zelfs eventueel communiceren als er een persoon voor de deur staat.

Goedwerkende afschrikelementen

Naast alle dure beveiligingssystemen die je kunt laten installeren zijn er genoeg andere goedkopere opties. Een beveiligingssysteem geeft garantie, maar het is natuurlijk de vraag hoe erg je dit nodig hebt. Dit is een afweging dat voor iedereen persoonlijk is. Naast de gebruikelijke beveiligingssystemen zijn er ook manieren om een inbreker af te schrikken. Dit is natuurlijk geheel op eigen risico. De volgende tips kunnen je dan helpen:

  • Dummy beveiligingscamera’s
  • Sensorverlichting
  • Avondverlichting met een tijdslot
  • Een sticker van een beveiligingssysteem of een waakhond
  • Rolluiken

Kies voor de ervaren makelaar

Bij elk nieuw gekocht huis zullen er klussen nodig zijn om een huis te beveiligen zoals je graag wilt. Maar voorkom dat je voor veel onaangename verrassingen komt te staan door een ervaren makelaar in Amsterdam in te schakelen. Met een makelaar die de buurt goed kent en een huis op haar beveiliging kan beoordelen zul je met een fijner gevoel tot koop gaan. Voorkom dus ernstige  gebreken in de huisbeveiliging door met een ervaren en lokale makelaar in zee te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden