Uw huis veilig

Op welke manieren kan ik het beste mijn huis isoleren?

Geplaatst op

Het isoleren van de woning wordt steeds meer een gespreksonderwerp. En dat gebeurt om de goede redenen. Het isoleren van de woning levert namelijk veel voordelen op waar je op de korte en lange termijn veel voordelen van geniet. Daarom is het zaak om zo snel mogelijk in kaart te brengen hoe de isolatie van jouw woning is geregeld. Er zijn meerdere manieren om je huis te isoleren. Veel isolatietechnieken werken samen en moeten voor het optimale effect juist tegelijk geplaatst worden.

Vloeren en muren

Beschikt jouw woning over een kruipruimte? Dan is het reden genoeg om te kijken of er isolatie nodig is. Veel warmte verdwijnt namelijk via de vloer en via de kruipruimte. Naast een vloerisolatie moet er in dit geval ook kruipruimte-isolatie geplaatst worden. Daarnaast werkt de optimale isolatie in samenwerking met de muren en het plafond. Zo kan er geen warmte ontsnappen en blijft het zo lang mogelijk binnen een kamer. Het heeft namelijk weinig zin als je alleen een vloerisolatie laat plaatsen en de kou vervolgens via andere wegen alsnog verdwijnt uit je woning. Laat je daarom adviseren om te kijken op welke manier je het beste de isolatie kan laten plaatsen.

Dakisolatie

Veel warmte ontsnapt via het dak van je woning. De warme lucht dat ontstaat door je centrale verwarming stijgt en verzamelt zich vervolgens rondom je zolder. Deze warmte kan vastgehouden worden door dakisolatie te laten plaatsen. Een woning zonder dakisolatie verliest veel warmte zodra de verwarming weer uitgaat. Deze isolatie kan geplaatst worden door bijvoorbeeld dakisolatieplaten te laten plaatsen aan zowel de binnen- als buitenkant van het dak.

Ramen isoleren

Alle nieuwbouwwoningen worden opgeleverd met dubbelglas. Veel oude woningen kunnen nog beschikken over enkel glas. Laat je daarom adviseren om nieuw HR glas te laten plaatsen. Met HR glas verdien je gemiddeld binnen drie jaar de investeerkosten alweer terug.

Spouwmuurisolatie plaatsen

Via www.koston.nl/spouwmuurisolatie vind je alle informatie dat je nodig hebt over het plaatsen van spouwmuurisolatie. Door contact op te nemen met Koston weet je gelijk of je in aanmerking komt voor subsidie en op welke manier de isolatie het beste geplaatst kan worden in de spouw van jouw woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden