Uw huis veilig

Maak je tuin veiliger door middel van een muur

Geplaatst op

Er zijn een hoop maatregelen die je kunt nemen om je huis veiliger te maken. Belangrijk is echter ook dat je tuin veilig is. Via de tuin kunnen inbrekers meestal namelijk relatief eenvoudig binnen komen. De buren hebben vaak slecht zicht op de tuin en dus kunnen inbrekers ongestoord hun gang gaan. Hoe je de tuin goed kunt beveiligen tegen inbrekers? Bijvoorbeeld door middel van een muur. Het plaatsen van een muur hoeft niet altijd duur te zijn. Door middel van muurblokken kun je namelijk zeer eenvoudig zelf een muur in elkaar zetten. Je hoeft hiervoor geen metselaar te zijn.

Muurblokken hebben vaak ook een decoratieve functie

Muurblokken worden ook vaak gebruikt om decoratieve muurtjes mee in elkaar te metselen. Een muurtje in de tuin kan er namelijk ook ontzettend leuk uitzien. Toch kun je muurblokken ook gebruiken om een hogere muur mee in elkaar te zetten. Houd er wel rekening mee dat je relatief veel muurblokken nodig hebt om een hoge muur mee te maken. Je kunt ook een stevige schutting plaatsen om je tuin mee te beschermen. Naast muurblokken zijn er overigens nog veel meer dingen die je kunt doen om de tuin beter te beveiligen tegen inbrekers. Daarom noemen we hieronder nog een aantal handige tips.

Verlichting schrikt ook af

Het is ook een goed idee om de achtertuin goed te verlichten. Er is tuinverlichting te verkrijgen die automatisch aanspringt als iemand zich in de tuin bevindt. Dat is een goede manier om inbrekers af te schrikken. Inbrekers slaan het liefst hun slag als ze zelf niet goed zichtbaar zijn. Verlichting trekt de aandacht. Daarnaast kan het voor een inbreker ook flink schrikken zijn als de verlichting zomaar aanspringt. Nog een tip is om camera’s of dummy camera’s in de tuin te plaatsen. Dit heeft een preventieve werking. Een echte camera kan bovendien ook bewijsmateriaal leveren voor als er toch eens iets bij je woning gebeurt. Met behulp van een slimme camera kun je ook live zien wat er in de tuin gebeurt. Zo merk je het al snel als er zich iemand in de tuin bevindt die hier niet thuishoort.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden