Uw huis veilig

Letselschade advocaat to the rescue

Geplaatst op

Een letselschade advocaat is een probleemoplosser. Feitelijk gezien is het zo dat deze expert de problemen wegneemt. Je hoeft er helemaal niet meer mee bezig te zijn. Je kunt je volkomen richten op je herstel. En dat is zeker geen overbodige luxe als je ietwat (of heel erg) in de kreukels ligt. We nemen het hoe en waarom aangaande dit onderwerp met je door in deze publicatie. Doe er je voordeel mee en wees op de hoogte van de mogelijkheden. Erg handig voor wanneer je zelf tegen een situatie aanloopt waarin letselschade een rol speelt. 

Wat is letselschade? 

Je kunt een ongeluk krijgen op het werk of in het verkeer (of op een totaal andere plek). Dit maakt dat je materieel (auto, fiets, et cetera) of immaterieel (been, geestelijk trauma) gewond raakt. Deze verschillende soorten schade kunnen allemaal opgevoerd worden als posten. Je kunt de schade die uit het ongeluk voortvloeit claimen. Dat is typisch werk wat je kunt uitbesteden aan de letselschade advocaat. Deze gaat documenten voor je opstellen en zal de tegenpartij (de schuldige, de laakbare die het ongeluk door zijn of haar handelen of nalaten op het geweten heeft) aanschrijven. Meestal gaan die akkoord als het allemaal evident is dat de schuld daadwerkelijk ligt bij de tegenpartij. Als deze niet akkoord gaat, de schuld niet op zich neemt, dan gaat de advocaat het gerechtelijk traject in. 

Alternatief voor de letselschade advocaat 

Het is niet altijd nodig om direct een advocaat in de arm te nemen. Een weg die ook vaak wordt gekozen is het inschakelen van een letselschadebureau. Dat is een organisatie die vaak werkt op basis van no cure, no pay. Als je geen vergoeding krijgt, dan hoef je niets te betalen. Krijg je die wel, dan zitten de kosten voor de bemiddeling door het bureau in de schadevergoeding. Je betaalt dus nooit uit eigen zak de kosten. Fijn en betrouwbaar. Laat het er dus zeker niet bij zitten wanneer jij letselschade lijdt door toedoen van een ander. 

Wat je zelf kunt doen? 

Het is mogelijk om veel te doen om te zorgen dat je case door het letselschadebureau geaccepteerd wordt en door hen aangeboden aan de tegenpartij. Maak foto’s van de plek van het ongeluk. Als je dit zelf niet kunt doen is het slim om het aan iemand te vragen die aan jouw kant staat. Getuigen zijn ook erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je verklaren hebt die je verhaal ondersteunen. Op deze manier gaan ze zeker voor je aan de slag.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden