Uw huis veilig

Je woning veilig vlak voor de zomervakantie

Geplaatst op

In de zomervakantie zijn er veel vaker inbraken dan in de reguliere maanden van het jaar. Dit is natuurlijk ook helemaal geen verrassing, want mensen zijn vaak meerdere weken van huis. En niet iedereen regelt het met familie of vrienden dat erop de woning gelet wordt, dat bijvoorbeeld post uit de brievenbus gehaald wordt of de gordijnen open en dicht gedaan worden. Het is erg belangrijk om juist in het hoogseizoen te zorgen voor een goede beveiliging van je woning. Het is mogelijk om een preventiecheck te laten doen door een expert op het gebied van woningveiligheid. Wij raden je slotenmaker almere aan. 

Wat kan de slotenmaker voor je doen? 

Een slotenmaker staat bekend als iemand die sloten open kan maken zonder deze open te breken. Dit is inderdaad iets wat slotenmakers vaak doen als bijvoorbeeld mensen zichzelf buitengesloten hebben. Het komt maar wat vaak voor in Nederland dat op een avond mensen erachter komen dat ze de sleutel aan de binnenkant in het slot hebben laten zitten. Maar daar gaat het vandaag niet over in deze blog, waar we wel graag aandacht aan willen besteden is het feit dat de slotenmaker kan kijken naar je sloten om te zien of ze allemaal nog wel veilig zijn. Criminelen weten namelijk na zoveel tijd hoe bepaalde sloten gemakkelijker open gemaakt kunnen worden zonder ze te hoeven openbreken. Het is altijd belangrijk om te zorgen dat je sloten up-to-date zijn als het gaat over de veiligheidscriteria. 

Het slotenmaker doet ook nog andere zaken, zoals:

  • Checken of afdichtingen van ramen nog wel in orde zijn. Hij of zij kijkt ook of het niet heel gemakkelijk is om bijvoorbeeld bij een dakraam te komen of iets dergelijks. Sommige zaken kun je gemakkelijk zelf over het hoofd zien, terwijl het een expert direct opvalt. 
  • Een noodafsluiting maken is nodig wanneer er toch ingebroken is omdat bijvoorbeeld sloten nog niet op orde waren. Een slotenmaker kan langskomen en zorgen dat inbrekers niet zomaar gemakkelijk weer binnen kunnen komen. Nadat de noodafsluiting aangebracht is, is het mogelijk om de verbeteringen door te voeren om inbraak in de toekomst te voorkomen.

Best een veelzijdig beroep dus, dat slotenmaker zijn. 

Wat je nog meer aan beveiliging kunt doen?

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere zaken die je kunt doen om de veiligheid van je woning te waarborgen dan alleen de slotenmaker hiervoor op te bellen. Veel beveiligingsexperts raden aan om een camerasysteem te plaatsen en lichten op te hangen die automatisch aangaat. Het is tegenwoordig ook mogelijk om vanaf afstand met een app je lichten aan en uit te doen of je rolluiken omhoog en naar beneden te doen. Op deze manier lijkt het net alsof je thuis bent en zullen inbrekers het niet wagen om bij je huis naar binnen te komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden