Uw huis veilig

Is jouw woning al goed beschermt tegen deze zaken?

Geplaatst op

Wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht, dan raden we aan om snel te kijken naar de volgende zaken in deze blog. De beveiliging van je huis is een belangrijk aspect en dit kun je het beste gelijk regelen voordat je erin gaat wonen. Denk hierbij aan anti-inbraak maatregelen, isolatieprojecten maar ook je huis bestand maken tegen hard water. Lees snel verder en haal je voordeel met onze tips.

Tips tegen woninginbraak

Bij elk nieuw gekocht huis is het zaak om de huisbeveiliging te controleren. Voornamelijk bij net nieuwgebouwde huizen. Een huis wordt vaak neutraal en kaal opgeleverd. Denk dus goed na over extra sloten of juist sterkere sloten voor alle deur en raamopeningen. Door met een sleutelmaker specialist in gesprek te gaan kan je informatie winnen voor je eigen woning. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent en hoe goed je beschermd bent tegen inbraakpogingen.

Isoleer je huis

Naast het beveiligen van je huis tegen inbrekers is het zaak om de woning ook te beschermen tegen warmteverlies. Dit is te voorkomen door te isoleren. Door je woning goed te isoleren wordt de warmte dat wordt gecreëerd door jouw cv-ketel zo lang mogelijk bewaard binnen de muren. Hierdoor hoeft je cv-ketel minder gas en elektriciteit te verbruiken waardoor jouw energierekening lager wordt. Daarnaast help je het klimaat door het gasverbruik in zijn totaal te verminderen. Een isolatieproject kost een investering, maar zal zich vrijwel altijd terugverdienen op de langer termijn.

Beschermen tegen hard water

Hoe hard is het watergehalte in jouw omgeving? In Nederland maken we onderscheid tussen hard en zacht water. Dit heeft te maken met de hoeveelheid stoffen die in het water zitten dat uiteindelijk leidt tot kalkaanslag. Bij hard water zal er veel kalk vormen en bij zacht water juist weinig. De strijd tegen hard water is altijd een vervelende kwestie. Kalk gaat namelijk in al je waterapparaten zitten. Denk hier aan Senseo koffiemachines, vaatwassers en wasmachines. Door kalkophoping kunnen deze machines hieraan kapotgaan. Daarnaast vormt kalk zich rondom douchekoppen, kranen en andere objecten dat te maken heeft met sanitair. Bestel daarom een waterontharder van Antikalk.com. Deze vermindert flink de kans op dat de stoffen in de waterleidingen uiteindelijk vormen tot kalk. Zo win je de strijd tegen kalk en bescherm je jouw woning tegen hard water.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden