Uw huis veilig

Is een gietvloer veilig?

Geplaatst op

Een gietvloer ziet er mooi strak uit. Daarnaast heb je keuze tussen alle RAL-kleuren. Zo kies je de perfecte kleur vloer voor in jouw huis. Een gietvloer kan je volledig egaal laten leggen of je kiest ervoor om de vloer te laten leggen met een soort veegpatroon. Kies je voor een witte kleur? Dan raden we een extra laagje over je vloer heen te laten plaatsen, namelijk een UV-werende laag. Om verkleuring in de zon op lange termijn te voorkomen. 

Een gietvloer kan goed samen met vloerverwarming

Een gietvloer kan goed samen met vloerverwarming. Het voordeel van een gietvloer is dat deze vloer in vergelijking met andere vloeren erg dun is, waardoor het huis goed verwarmt wordt door de vloerverwarming. Een gietvloer trekt daarbij niet krom. 

Knoeivriendelijk 

Daarnaast is een gietvloer erg knoeivriendelijk. Een omgevallen kop koffie, een nat dier dat door je huis heen loopt, of je kindje die iets laat vallen is voor deze vloer geen probleem. Je kunt het eenvoudig reinigen. Doordat de vloer ook geen naden heeft, blijft er ook geen viezigheid achter. Het enige nadeel van een gietvloer is juist omdat de vloer zo glad en egaal is, je sneller stof ziet liggen. Het is dus van belang de vloer goed te stofzuigen en te dweilen. 

Slijtvast

Naast dat de gietvloer knoeivriendelijk is, is deze ook slijtvast. Waardoor je jarenlang plezier hebt van je gietvloer zonder dat hier scheuren of putjes in de vloer zitten. De vloeren worden gemaakt van kunststof en is dus erg flexibel. Daarom kan de vloer bij warmte uitzetten en wanneer het weer afkoelt weer krimpen. 

Brandveilig

Een gietvloer moet aan vele eisen voldoen om te worden goedgekeurd. Gietvloeren zijn brandveilig. 

Ga voor een gietvloer van plantaardig materiaal

Tegenwoordig zijn er ook milieuvriendelijke gietvloeren te vinden die gemaakt worden van plantaardig materiaal. Zo een vloer is beter voor je gezondheid, omdat er geen ongezonde ‘dampen’ van je vloer afkomen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden