Uw huis veilig

Houd je kostbare spullen veilig

Geplaatst op

Belangrijk is om je woning en dus ook je kostbare spullen goed veilig te houden. Anders kunnen kostbare spullen zoals een foto in glas worden gestolen. Alleen hoe bescherm je spullen als een foto in glas tegen dieven? In dit artikel noemen we een aantal handige tips om je spullen te beschermen.

Zorg voor een goede camera

Om te beginnen kun je spullen beter beschermen door middel van camera’s. Om te beginnen hebben camera’s een preventieve werking. Daarnaast kunnen camerabeelden ook als bewijsmateriaal dienen als er iets gestolen wordt. Dat is ook prettig voor de verzekering. Gezien een foto in glas vaak vooral emotionele waarde heeft, doet dat laatste er minder toe. Voor andere spullen is dit echter wel zeer prettig. Bovendien is vooral ook de preventieve werking zeer groot.

Een alarmsysteem kan ook een optie zijn

Om spullen als foto in glas veilig te houden, kun je ook gebruik maken van een alarmsysteem. Je kunt bijvoorbeeld sensoren plaatsen op ramen en deuren. Wanneer er dan een beweging wordt gedetecteerd, krijg je een melding. Op die manier worden zowel kostbare spullen als spullen met een emotionele waarde zoals de foto in glas beter beschermd.

Bewaar kostbare spullen in een kluis

Erg kostbare spullen kun je in een kluis bewaren om te voorkomen dat deze gestolen worden. Een foto in glas heeft voornamelijk sentimentele waarde en zal je daarom niet per se in een kluis hoeven te bewaren. Dure horloges en sieraden kun je soms wel beter opbergen. Wanneer men niet weet dat je kostbare spullen in huis hebt, dan zal de kans op een inbraak echter ook al veel kleiner zijn. Dat is dus ook iets om rekening mee te houden.

Laat kostbare spullen verzekeren

Het is ook aan te raden om kostbare spullen goed te verzekeren. Leg de spullen dus ook op een foto vast. Zo weet je zeker dat je de kosten vergoed krijgt als er ooit sprake is van bijvoorbeeld een inbraak. Bovendien weet de politie zo ook naar wat voor spullen er gezocht moet worden. Je spullen goed documenteren door middel van foto’s is dus een uitstekend idee.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden