Uw huis veilig

Hoe moet je werken aan een zit-sta bureau?

Geplaatst op

Gefeliciteerd! Je hebt een zit-sta bureau gekocht. Volgens de instructies heeft u het op jouw lengte afgesteld. Hoe moet je werken aan een zit-sta bureau? Lees snel verder voor het antwoord Wij hebben vijf werktechnieken voor je bedacht die zeker helpen het meeste uit jouw zit-sta bureau te halen.

Tip 1: Ga dicht bij het bureau staan

Sta op en ga dicht bij het bureau staan als je iets wilt schrijven of bewerken. Een zit-sta bureau is zo ontworpen dat je er aan kunt schrijven of bewerken. Maar als je je prettiger voelt als u staat, kies dan voor een bureauhoogte waarbij u dichtbij kunt zitten.

Tip 2: Zorg ervoor dat er voldoende ruimte onder het bureau is voor jouw computerapparatuur

Te weinig ruimte en je zult jouw hele machine onder het bureau moeten proppen, zonder ruimte om de pagina om te slaan of te schrijven. Te veel ruimte is ook niet goed omdat je je jouw werkpositie dan veel te vaak moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat de apparatuur op een goede plek staat.

Tip 3: Zorg voor knieën die goed uit elkaar staan

Als je aan het bureau gaat zitten, zorg er dan voor dat uw knieën goed uit elkaar staan. Te dicht bij elkaar en je zult jouw rug belasten bij het schrijven of opnieuw uitvoeren van taken. Te ver uit elkaar en belast de nek en schouders terwijl het zich aan de hoogte probeert aan te passen.

Tip 4: Zorg voor een goede plek van het toetsenbord

Heb je een laptop? Zorg er dan voor dat het toetsenbord in contact staat met het bureau. De hoogte van het toetsenbord wordt bepaald door de afstand van jouw oog tot de vloer. Zorg ervoor dat uw toetsenbord dicht genoeg bij het bureau staat zodat je er comfortabel op kunt typen.

Tip 5: Zorg voor voldoende horizontale ruimte

Zorg ervoor dat er onder jouw bureau minstens 15 cm horizontale ruimte is wanneer u zit. Te weinig ruimte belast jouw nek en schouders bij het lezen van materiaal dat zich dicht bij je bevindt. Te veel en je zult jouw rug belasten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden