Uw huis veilig

Hoe maak je een huis extra veilig in 2021?

Geplaatst op

Het nieuwe jaar is aangebroken en daarom kijken we graag naar de huidige opties hoe je het huis zo veilig mogelijk kan maken. Het is misschien geen verrassing, maar in 2020 zijn er een stuk minder inbraken of pogingen tot inbraak geregistreerd dan het jaar daarvoor. Dat komt natuurlijk omdat veel meer mensen thuiswerken en thuis zijn. In het nieuwe jaar hopen we weer weg te kunnen en dus is het een goede zaak om de veiligheid te verhogen.

Sloten

Sloten zijn ontzettend belangrijk om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. We raden aan om in 2021 eens na te denken hoe oud de huidige sloten zijn en of ze nog wel de juiste kwaliteit hebben. Daarnaast is het ook nog eens belangrijk om niet alleen aan het slot zelf te denken, maar ook aan de bescherming in het deurkozijn. Een slot is namelijk leuk, maar als een inbreker een koevoet gebruikt is hij zo binnen. Dit beschadigt het hele deurkozijn en de deur zelf. Een grote ergernis naast de inbraak zelf is dat je ook het kozijn en de deur moet schilderen. Een tip van ons is om gebruik te maken van sikkens verf. Deze verf heeft duidelijke kleuren en hecht ontzettend goed.

Denk strategisch

Zie je huis als een fort en ga eens in de schoenen van een dief staan. Hoe zou jij als dief zijnde binnendringen? Een populaire methode is om via vuilcontainers of tuinstoelen een verhoging te kiezen en via een openstaand raam naar binnen te klimmen. Denk daarom na over welke ramen je graag openzet en haal vuilcontainers uit het zicht. Onze tip is dus eigenlijk: maak het de dief niet te gemakkelijk.

Camera’s en lichten

De grootste vijand voor een inbreker is licht. Als je een achtertuin of erf hebt raden we het gebruik van lichten met een sensor aan. Als de dief dus langs de sensor loopt, schijnt er een flinke lamp op zijn gezicht. Als je een achtertuin hebt kun je dit combineren met een camera om de poging tot inbraak vast te leggen. De camera’s van tegenwoordig worden steeds helderder. Helaas zijn de privacywetten streng in Nederland en mag je dus niet zomaar elke hoek filmen. Mensen kunnen namelijk erg makkelijk bezwaar aantekenen waar je vervolgens een boete voor kunt verwachten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden