Uw huis veilig

Hoe maak je een badkamer veilig?

Geplaatst op

Jij en je gezin lopen vrijwel dagelijks door de badkamer. Hoe veilig is eigenlijk jouw badkamer? Vaak heb je niet eens door waar de gevaren schuilen. Vooral op oudere leeftijd kan een ongeluk veel gevolgen hebben. Zo is uitglijden een veel voorkomend ongeluk. Dit levert vaak vervelende blessures op. Bescherm jezelf door de badkamer veilig te maken met de meest simpele oplossingen.

Gevaar in de badkamer

Iedereen kan een lelijke val maken in de badkamer. Dit komt door gladheid en wordt al veroorzaakt door een klein beetje condens op de vloer. Dus ook op de vloertegels buiten de douchecabine kan het glad zijn. Het grootste doel voor een veilige badkamer is om de gladheid te verminderen. Door de badkamer antislip te maken voorkom je een ongelukkige valpartij.

Vloertegels antislip maken

Uitglijden is te voorkomen met diverse technieken. De belangrijkste is het antislip maken van de vloertegels. Dit geldt voor de douchecabine en de betegeling in de rest van de ruimte. Je kunt bestaande vloeren antislip maken door deze te laten behandelen met bijvoorbeeld een antislip spray. Daarnaast helpt het plaatsen van antislipmatten om extra gevaarlijke plekken, zoals in een badkuip, te voorzien van extra grip.

Antislip vloertegels

Je kunt ook voor de inrichting van de badkamer vloertegels aanschaffen die al beschikken over voldoende antislip. Bij het uitkiezen van vloertegels kun je ervoor kiezen om tegels met een R11 waarde of hoger te kopen. Mocht je gewenste tegel hier niet tussen zitten, dan is het aan te raden om de vloertegels na het leggen alsnog te behandelen met antislip. 

De mooiste vloertegels

Naast het veilig maken van de vloertegels kun je letten op meer zaken. Denk aan extra handvaten waar je naar kunt grijpen bij het in- en uitstappen van de badkuip of douchecabine. Vooral op oudere leeftijd kan de badkamer niet veilig genoeg ingericht worden. Naast veiligheid is stijl en kwaliteit uiteraard ook belangrijk. De mooiste vloertegels vind je bij RB Tegels. De beste vloertegels hebben een hogere hardheid en slijtvastigheid. En vergeet dus niet om bij elke gekozen vloertegel te letten op voldoende antislip.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden