Uw huis veilig

Hoe maak je de allerbeste tafelbladen?

Geplaatst op

Wanneer je tafelbladen wilt maken die een kamer in stijl aankleden en waarmee je houtbewerkingsvaardigheden kunt laten zien, gebruik dan deze tips om de allerbeste tafelbladen te maken.

Tip 1: Gebruik effen tafels 

Gebruik effen tafels voor een mooie look in combinatie met tafelbladen. De beste plek om effen tafels te vinden is in een meubelmagazijn of een kringloopwinkel. Als je niet naar de winkels wilt gaan, kijk dan in de uitverkoop en zoek een vintage winkel die gespecialiseerd is in antieke meubels. Wees op de uitkijk voor coupon pamfletten of catalogi die effen tafels bevatten. Als je er een hebt gevonden, vraag het personeel om hem voor je te snijden. Als je geen zin hebt in de rompslomp van het kopen van een tafel, heb je in ieder geval de tafelbladen om mee te doen wat je wilt.

Tip 2: Schuur de tafelbladen

Schuur vervolgens de tafelbladen. Zet de tafels op een rij en schuur ze stuk voor stuk, schuur ze dan verder. Dit werkt het beste met donkere houtsoorten die het eindschuren nodig hebben om een korrelig uiterlijk te krijgen. Als je voor een lichtere look gaat, schuur ze dan korreliger en schuur ze af. Als de tafels geverfd zijn, blijf dan schuren tot de verf afbladdert als je voorover buigt om er naar te kijken. Als ze niet geverfd zijn, schuur ze dan af met schuurpapier korrel 120. De korrelige look die je wilt moet de korrelige look zijn, en het papier zal gemakkelijker loskomen dan de verfschilfers.

Tip 3: Gebruik elastiekjes voor de tafel

Gebruik een elastiekje om het ene uiteinde van de tafel aan het andere uiteinde vast te maken. Gebruik het elastiek om de ruimte tussen de stukken op te vullen en jouw tafelblad heeft een textuur. Dit effect wordt het best bereikt met plastic of acryl tafels, en werkt niet met hout. Blijf schuren tot je de look krijgt die je wilt. Je kunt met minder schuurbeurten toe als je schuurt tot het papier afbladdert. Ja, voor mooie tafelbladen heb je geduld nodig!

Tip 4: Gebruik een plamuurmes om tafelbladen te schuren

Om tafelbladen met een gladde look te krijgen dien je een plamuurmes te gebruiken om de ruimtes tussen de stukken op te vullen. Je moet de tafelbladen schuren tot de papiervlokken weg zijn. Blijf schuren tot de tafelbladen eruit zien alsof ze door een plamuurmes zijn gehaald. Als je blijft schuren, kun je misschien met minder schuurbeurten wegkomen. Eindig met schuren totdat de tafelbladen eruit zien alsof ze glad genoeg zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden