Uw huis veilig

Hoe kan ik mijn woning veilig maken in 2022?

Geplaatst op

Veel mensen willen graag investeren in de veiligheid van hun woning, in deze tekst gaan we met jou doornemen hoe het veel gemakkelijker wordt om jouw woning een stuk veiliger te krijgen in 2022. Wil je graag een aantal tips, dan is het slim om verder te kijken in deze blog ga je zeker inspireren. Alvast een goede tip: keuring elektrische installatie is een goed punt om op je lijst te zetten van de dingen die je moet doen. Gewoon om zeker te zijn dat je woning veilig is. 

Rookmelders 

Ze zijn al enige jaren op de markt, maar niet iedereen heeft zo’n ding in huis. Dat is toch wel jammer, want het kan zo veilig worden met een rookmelder op je plafond of trap. Zo heb je de nodige tijd om je woning uit te komen of een brand te blussen wanneer dit mogelijk en nodig is. Er bestaat ook nog een variatie op de rookmelder en dat is de koolmonoxidemelder, die meldt dus of een koolmonoxide in een woning zit. Dit is namelijk een geurloos gas en dodelijk. Dus ga echt voor deze twee melders wanneer je ze nog niet hebt. 

Gietvloer laten leggen

Wanneer je gaat voor een veilige vloer dan ga je voor een gietvloer. Deze is gemaakt van kunststof en heel gemakkelijk schoon te maken. Op deze manier is het mogelijk om de hygiëne in huis op en top te houden en kinderen in een veilige omgeving te laten spelen.

Daarnaast is de gietvloer niet zo stoffig als bijvoorbeeld een betonvloer en kan ook niet scheuren. Het mooie is dat de vloer ook een anti-sliplaag kan hebben waardoor je gemakkelijk veilig kunt lopen.

Afdekplaatjes op stopcontact 

Stopcontacten moet je altijd hoog plaatsen als je kinderen hebt en daarbij is het ook nog eens een keer mogelijk om afdekplaatjes op het stopcontact te realiseren zo kunnen kinderen niet uit nieuwsgierigheid met iets in het stopcontact prikken.

Wanneer je deze tips toepast, ben je al een heel eind met je veilige huis voor 2022. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden