Uw huis veilig

Hoe kan ik de veiligheid van mijn apparaten waarborgen?

Geplaatst op

Mensen hebben voor vele euro´s aan apparaten thuis staan. Het gaat dan om audiovisuele apparatuur, maar ook om witgoed dat hen het leven een stuk makkelijker maakt. In deze blog gaan we je vertellen hoe je de veiligheid kunt waarborgen van deze apparaten. Neem het met ons door en laat je inspireren. 

Antikalk maatregelen treffen 

We raden je aan om heel snel antikalk maatregelen te treffen. Zoals gezegd maken veel mensen gebruik van apparaten, witgoed, die hen het leven een stuk makkelijker maken. Er moet bij gezegd worden dat deze apparaten bijzonder prijzig kunnen zijn en daarom natuurlijk het liefst zo lang mogelijk bereikbaar en werkende gehouden moeten worden.

Je kunt kalkaanslag in witgoed voorkomen door een waterontharder aan te schaffen. Wij raden je aan om een waterontharder aan te schaffen die werkt met magnetische straling. Zo blijft de kalk opgelost zitten in het water en hecht zich niet aan de leidingen en onderdelen in het witgoed. Meer weten? Neem dan contact op met https://www.waterontharder.com/.

Veiligheid voor audiovisuele apparatuur 

Er zijn in Nederland veel mensen die helaas te maken hebben gehad met een blikseminslag waardoor hun apparaten stuk gegaan. Wij raden je dus aan om wanneer je langere tijd van huis bent of wanneer er een onweersbui op komst is, om alle stekkers uit de stopcontacten te halen zodat er geen verbinding is met het net voorkom je dat de bliksem bij jou inslaat en de apparaten stuk gaan. Zorg er altijd voor dat je meterkast een moderne is die afslaat wanneer er een bepaalde kortsluiting is. Dat is voor de veiligheid van jou erg belangrijk. 

Voorkom dat audiovisuele apparatuur in contact komt met water. Elektriciteit en water mixen niet. 

Sluit apparaten altijd op de aangegeven manier aan. Gebruik altijd de adaptors die meegeleverd zijn of die je van het merk zelf kunt bestellen. Je moet dan altijd even de polariteit van de adapter in de gaten houden. Deze kan positief of negatief zijn. Dat is aangegeven op de adapter. Een universele adapter kun je vaak ook gebruiken bij apparaten, maar dan moet je dus extra grote polariteit in de gaten houden. Deze kun je verstellen op de universele adapter. Dus als je apparaat de polariteit min heeft, dan moet de adapter ook de polariteit min krijgen. Het kan ook zijn dat er een andere aanduiding gebruikt wordt, maar meestal wordt het aangegeven met een plaatje op de adapter en op het apparaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden