Uw huis veilig

Hoe je de woning beschermt tegen warmteverlies

Geplaatst op

Er worden steeds meer manieren ontwikkeld om klimaatvriendelijk te wonen. Een van de belangrijkste aspecten om dit rendabel te maken, is door zo optimaal mogelijk met onze energie om te gaan. Met minder energieverbruik ontwikkelen we ons naar woningen die straks allen zelfvoorzienend zijn. Zo verwarmen we vrijwel dagelijks onze woningen, maar gaat er veel warmte onnodig verloren. Lees verder hoe jij warmteverlies tegengaat.

Spouwmuur isoleren

De muren spelen een belangrijke rol in het behouden van warmte in een woning. Hierbij willen we wel benadrukken dat isolatie pas optimaal werkt als er een combinatie van meerdere ingrepen worden uitgevoerd. Zo heeft het isoleren van de muren geen zin als er geen dak op het huis zit. Alle warmte zal alsnog verdwijnen. De spouw vullen met isolatiemateriaal kan in combinatie uitgevoerd worden met alle andere ingrepen voor een zo goed mogelijk resultaat. Laat daarom je spouwmuur isoleren door de ervaren specialisten van Termokomfort.nl.

Het dak laten isoleren

Warmte lucht stijgt en zal uiteindelijk uitkomen bij de zolder. Zo wordt de warmte van het plafond ook weer doorgegeven aan de ruimte daarboven. De meeste zolders en daken zijn slecht geïsoleerd waardoor ze soms dezelfde temperatuur als buiten bereiken. Hierdoor zal er veel warmte verloren gaan via de zolderruimte en het dak. Door het dak goed te isoleren kan de warmte niet ontsnappen en zal de warmte ook in de rest van de woning veel langer blijven hangen en hoeft je warmtebron zoals de cv-ketel niet opnieuw te stoken.

De kwetsbare punten aanpakken

Isoleren heeft weinig zin als de kwetsbare plekken in de woning niet aangepakt worden. Je zult je verbazen wat je allemaal tegenkomt als je hier een grondige check voor uitvoert. Zo gaat er veel warme lucht verloren door de kleinste kieren en gaten rondom het huis. Denk aan gaten tot de kruipruimte of langs raamwerk. Ook onder deuren door kan er tocht ontstaan. We raden aan om alles te dichten met isolatiemateriaal. Daarnaast helpt het om tochtstroken te laten plaatsen op alle deuren. Het doel is om uiteindelijk alle warmte zo lang mogelijk op zijn plek te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden