Uw huis veilig

Hoe hang je veilig een lamp op?

Geplaatst op

Het is sinds het uitbreken van de coronacrisis vrij gebruikelijk dat mensen wat meer klussen in en rondom het huis. Een van de dingen die veel gedaan worden is het ophangen van lampen. Maar goed, het is natuurlijk zo dat wanneer je met elektra aan de slag gaat, dat het dan belangrijk is dat je goed let op de veiligheid. Zorg er dan voor dat je dus goed voorbereid aan de slag gaat en volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je de lamp niet alleen goed maar ook nog veilig weet op te hangen.

Stap #1: Pak het juiste gereedschap

Goede voorbereiding is het halve werk. Het kan je namelijk een hoop tijd en gedoe schelen! Start daarom met het inventariseren van welke gereedschappen je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je lekker onafgebroken aan de slag kunt gaan. Zorg er dus voor dat je de juiste kruiskopschroevendraaier en de juiste tangetjes hebt.

Stap #2: Haal de spanning eraf

Als je alle spulletjes bij elkaar hebt geraapt, dan is het zaak om ervoor te zorgen dat er geen spanning meer op het net zit. Ga dus naar de meterkast en doe de juiste hoofdschakelaar uit. Als je niet zeker weet welke schakelaar je moet hebben, dan kun je eventueel ook de hoofdstroom eraf halen. Al zorgt dit weer voor bijkomende problemen wanneer je bijvoorbeeld geen licht hebt. Je kunt dan niet makkelijk een lampje in het stopcontact doen om goed te kunnen zien wat je doet!

Stap #3: Verwijder de reeds geplaatste lamp

Nu is het zaak dat je de lamp die er nu hangt verwijderd. Dit is doorgaans een kwestie van de schroefjes verwijderen en de stroomkabeltjes loshalen. Bewaar de schroefjes want die kunnen straks nog wel eens goed van pas komen!

Stap #4: Bevestig de nieuwe lamp

Nu de oude lamp is verwijderd, kun je de nieuwe lamp gaan bevestigen aan het plafond. Doe dit met de meegeleverde schroeven of, indien er geen schroeven waren meegeleverd, doe dit dan met de schroeven waarmee de oude lamp was bevestigd. Vergeet niet om eerst de stroomkabels door de kabelgaten te halen (indien dit van toepassing is).

Stap #5: Bevestig de stroomkabels

Tot slot is het zaak dat je de stroomkabels verbindt met het zogenaamde kroonblokje. Je kunt vaak al een beetje zien waar de bruine en waar de blauwe draad moet worden bevestigd.

Stap #6: Controleer of alles werkt

Als allerlaatste moet je natuurlijk even controleren of je harde werk het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Zet de hoofdstroom weer aan en hopelijk zie je dat je het in een keer goed gedaan hebt!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden