Uw huis veilig

Hoe creëer je een veilige kinderkamer?

Geplaatst op

Of je kindje nog een baby is of al iets ouder maakt niet uit, als ouder wil je ervoor zorgen dat de kamer van je kindje veilig is. De kinderkamer is erg belangrijk. Je wilt dat je kindje daar een goede nachtrust krijgt en het er veilig is om te spelen. Veilig bedoel ik hiermee niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk, de kamer moet namelijk ook uitnodigend zijn, om je er ook veilig te voelen. 

Stevige meubels bij een meubelspeciaalzaak

Om er zeker van te zijn dat je kwalitatief goede meubels koopt, die tegen een stootje kunnen en niet gemakkelijk omvallen of breken raden we je aan echt naar een meubelspeciaalzaak te gaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om online op zoek te gaan naar goede meubels, ga bijvoorbeeld eens naar kinderkamerwebwinkel.nl zij zijn gespecialiseerd in meubels voor in kinderkamers. Koop daar bijvoorbeeld het kinderbed, een bureautje en de kledingkast. 

Koop je tweedehands meubels of meubels van een zaak met kwalitatief minder goede meubels? Check dan of er geen verf afbladdert en er geen schroefjes los zitten. Verstevig deze meubels door ze bijvoorbeeld vast te maken aan de muur.  

Zorg voor een nachtlampje

Deze meeste kinderen houden er niet van om in een te donkere kamer te slapen. Een donkere kamer kan zorgen voor een slechte nachtrust. Het is verstandig om een nachtlampje aan te schaffen wanneer je kindje bang is in het donker. Met een klein lampje verlicht je de kamer een beetje en zorgt voor een veiliger gevoel. 

Zorg dat de kamer goed wordt geventileerd

Zorg dat je de kamer van je kindje goed ventileert, zodat schadelijke stoffen die bijvoorbeeld uit uitgeademde lucht en verf en (nieuwe) meubels komt goed worden afgevoerd. 

De plaats van het kinderbedje

Zet het bedje van je kind nooit direct naast een verwarming of verwarmingsbuizen. Dan kan je kindje het snel warm krijgen of zich aan de verwarming of de buizen verbranden. Ook moet je oppassen met koordjes van bijvoorbeeld gordijnen of lamellen. Daarnaast moeten stopcontacten er ook ver genoeg vandaag zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden