Uw huis veilig

Hoe bescherm je tuintegels tegen slijtage en vuil

Geplaatst op

Het uitkiezen van tuintegels is altijd een leuk project. Je kunt je tuin een stuk opvrolijken door nieuwe tuintegels te nemen. Zo zijn er verschillende soorten tuintegels verkrijgbaar. Ga voor grote lange tegels of juist voor kleine karakteristieke tegels. De keuze is geheel aan jou. Het nadeel is dat tuintegels veel onderhoud nodig hebben. Na de koude maanden wil je natuurlijk dat de tegels er in de warme maanden er weer goed bij liggen. Daarom hebben we voor jou de beste tips om je tuintegels in goede staat te houden.

Haal de juiste tuintegels in huis

De eerst stap is het kopen van goede kwaliteit tegels. Dit doe je het beste bij onlinetuinwarenhuis.nl. Bekijk bijvoorbeeld de tuintegels 60×30 variant. De meeste tegels zijn in een moderne kleuren beschikbaar. Daarnaast kan de kwaliteit enorm verschillen tussen de tegels. Daarom raden we aan om goed te kijken naar tegels die onderhoudsvriendelijk zijn. Op deze manier kan je jaren vooruit en zal een jaarlijkse schoonmaakbeurt al voldoende zijn.

Juiste schoonmaakspullen gebruiken

De schoonmaakspullen die je in huis moet nemen is afhankelijk van het type vuil waar je mee te maken hebt. Zo kunnen de tegels besmeurd zijn door zand of kan je tuinterras vol zitten met mos en schimmelvorming. Ook wel bekend aan een groene laag. Deze wil je uiteraard zo snel mogelijk weggewerkt hebben. We raden aan om eerst het losse vuil weg te werken. Denk hierbij aan losliggende bladeren, takken en ander vuil. Vervolgens kun je aan de slag met het hardnekkig vuil.

Bereid de tuin tegels voor op vuil

Het wegwerken van hardnekkig vuil van de tegels is altijd een intensieve klus. Daarom raden we aan om de tuintegels op voorhand te behandelen. Zo kan het vuil dat zich nestelt op de tegels makkelijker eraf gespoeld worden. Hier zijn verschillende schoonmaakmiddelen voor verkrijgbaar. Je kunt zelfs overwegen om gebruik te maken van een coatinglaag. Je zult merken dat het vuil heel makkelijk van de toplaag te verwijderen is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden