Uw huis veilig

Het gevaar van slecht onderhoud aan je woning

Geplaatst op

Als je een woning hebt dan wil je hier graag zo lang mogelijk van kunnen blijven genieten. Daar zijn verschillende redenen voor: de belangrijkste is dat een huis wat goed is onderhouden doorgaans ook een mooie uitstraling heeft. En wie wil er nou niet wonen in een mooi huis?! In deze blog geven we je daarom een aantal tips hoe je goed van te voren een verslechting kunt herkennen van je woning wanneer het gaat om onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan de herkenbare afbladderende verf! Lees dus snel verder met waar je op tijd bij moet zijn wanneer het gaat om onderhoud aan je woning.

Kit

Een van de dingen die je kunt merken wanneer een huis slecht is onderhouden, is dat er op een gegeven moment op verschillende plekken in de badkamer, de keuken of het toilet de kitranden gaan loslaten. Dit is een erg groot probleem want deze kitranden hebben een heel belangrijke rol. De belangrijkste reden dat je op juist deze plekken een kitrand hebt zitten, is om ervoor te zorgen dat er geen vocht achter de meubels en de apparaten terecht kan komen. Een of twee druppeltjes maken niet zo heel veel uit, maar als er een of twee druppeltjes doorheen kunnen, dan kunnen er ook meer doorheen komen! Uiteindelijk kan dit zorgen voor een flinke waterschade met in het ergste geval een complete renovatie van je badkamer, je toilet of ke keuken. Laat daarom je kitranden op tijd vervangen door een erkend kitter. Wij adviseren je een afspraak te maken bij Akar om bijvoorbeeld je badkamer te laten kitten.

CV-ketel

Een ander essentieel onderdeel van een woning is warm water. Je wil natuurlijk niet zonder zitten! We gebruiken warm water niet alleen om te douchen, maar ook heel veel om schoon te maken. Het is daarom belangrijk dat de CV-ketel altijd in goede staat verkeert zodat je niet bang hoeft te zijn dat je op een gegeven moment zonder warm water komt te zitten. Je kunt dit eenvoudig bijhouden door een periodieke controle uit te voeren om er zeker van te zijn dat je CV ketel nog een poosje lang mee kan! Hiervoor kun je een professional inhuren, maar het is in veel gevallen ook zelf te doen door even online te zoeken naar tips en adviezen voor het controleren van de staat van je CV-ketel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden