Uw huis veilig

Het belang van een gezellige familie-eetkamer

Geplaatst op

Ken je die lange dagen waarop je, tegen de tijd dat je eindelijk thuis bent, geen zin meer hebt om te koken? Je weet dat er boodschappen in de koelkast liggen, maar afhaalmaaltijden bestellen is zo veel makkelijker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een etentje met het hele gezin zeldzaam aan het worden is in Nederlandse huishoudens. Toch hebben veel studies aangetoond dat samen eten een geweldige manier is voor ouders en kinderen om hun band te versterken in de snelle wereld van vandaag. Een goed ontworpen familie-eetkamer zou wel eens de oplossing kunnen zijn om dit allemaal mogelijk te maken. 

Investeer in een goede eettafel

We beginnen met het belangrijkste: als je een eetkamer wilt waar vaker met het hele gezin wordt gegeten, kan een mooie tafel het verschil maken. Zie je tafel als het middelpunt waar al het andere omheen wordt gebouwd. Kies er een die bij je ruimte past en bij de eetstijl van jouw gezin. Een lange gemeenschappelijke tafel is ideaal voor etentjes als je graag vrienden en familie uitnodigt. Een kortere of ronde tafel is ideaal voor alledaagse maaltijden en als je een kleine familie-eetkamer hebt.

Zoek comfortabele stoelen

De sleutel tot een succesvolle familie-eetkamer is comfortabel zitten. Als je een ruimte wilt waar mensen samenkomen en samen dineren, moet deze comfortabel zijn. Zoek stoelen die niet alleen bij jouw stijl passen, maar die ook comfortabel genoeg zijn om mensen te verleiden nog even te blijven zitten voor het dessert of om die fles wijn op te drinken. Design eetkamerstoelen met armleuning zien er goed uit én zijn comfortabel.

Maak een statement

Geef je eetkamer een uitnodigende uitstraling. En aarzel niet om wat interieur risico’s te nemen. Je zult waarschijnlijk niet vaak de inrichting van je eetkamer willen veranderen. Daarom is het de perfecte plek voor een opvallend behang of een gedurfde kroonluchter, waardoor het extra uitnodigend aanvoelt. Dit geeft het ook die unieke WOW-factor waar je gasten naar zullen blijven lonken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden