Uw huis veilig

Heb jij een eetstoornis ontwikkeld na huiselijk geweld?

Geplaatst op

Als je met huiselijk geweld te maken hebt gehad, kan dit ook tot een eetstoornis leiden. Veel mensen voelen zich erg onzeker als gevolg van het geweld waar ze mee te maken hebben gehad. Dat leidt soms tot eetstoornissen. Sommige mensen gaan veel eten en anderen krijgen last van anorexia. Als je te maken hebt gehad met huiselijk geweld, is het belangrijk om hierover te praten met een psycholoog. Indien je een eetstoornis hebt ontwikkeld, is het belangrijk dat dit ook aangepakt wordt. Ben je al van je eetstoornis af, maar is het bijvoorbeeld nog wel zichtbaar aan je lichaam dat je door stress bent gaan eten? Dan zijn er verschillende oplossingen.

Afvallen door middel van een liposuctie

Ben je een hoop aangekomen omdat je door stress bent gaan eten? Dan kan een liposuctie de oplossing zijn. Hoewel liposuctie niet een manier is om snel veel gewicht te verliezen, zorgt het er wel voor dat je een hoop vet kwijtraakt. Het is eigenlijk een manier om je vet weg te zuigen en dit wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Vaak kiezen mensen voor liposuctie om er mooier uit te zien. Een liposuctie daarnaast ook zeker gedaan worden om medische redenen. Denk hierbij aan het niet goed kunnen functioneren door het vetweefsel. 

Liposuctie heeft een blijvend effect. De vetophoping die is weggehaald kan immers niet terugkomen. Het is trouwens niet zo dat je na een liposuctie niet meer aankomt. Dit kan namelijk wel. Het vetweefsel wat nog over is gebleven kan groter worden, wat er voor zorgt dat je aankomt. Een liposuctie wordt alleen uitgevoerd bij mensen met een stabiel gewicht. Het is dus echt geen manier om snel af te vallen.

Pijn na de behandeling

Bij een liposuctie wordt je plaatselijk verdoofd. Je hoeft dus niet volledig onder narcose. Dit is voor veel mensen een pluspunt. Het is logisch dat je na de behandeling wat pijn ervaart. Deze pijn is prima weg te nemen door hiervoor medicatie in te nemen. Denk hierbij aan paracetamol of ibuprofen. Je hoeft bij een liposuctie overigens ook niet lang te blijven voor nazorg. Zonder complicaties kan je vaak al dezelfde dag naar huis. Voor veel mensen is een liposuctie de afsluiting van een pijnlijke periode.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden