Uw huis veilig

Erfafscheiding met de leilinde boom: verbeterde veiligheid

Geplaatst op

Met Leibomen, zoals een leilinde maak je een mooie smalle afscheiding in je voor en/of achtertuin. Deze afscheiding beschermen je woning tegen zon, wind en biedt een extra stukje privacy. Vooral een plekje dicht voor het raam zorgt ervoor dat voorbijgangers niet zomaar naar binnen kijken. Dat zorgt voor de nodige veiligheid. Lees verder om de boom beter te leren kennen.  

Kant-en-klaar of zelf een leirek creëren 

Je kunt ervoor kiezen om een leilinde te kopen die al op een leirek zit of je gaat zelf aan de slag. Als je zelf aan de slag gaat kan je de boom helemaal op maat maken. Voor een strakkere uitstraling raden we je aan om stalen lijnen te gebruiken voor de horizontale geleiders. De verticale kunnen van hout zijn en moeten een goede basis vormen. Op internet vind je tutorials hoe je je eigen leirek in elkaar moet zetten. Zorg altijd voor voldoende ruimte tussen de lijnen. 

Een leilinde snoeien

De Leilinde dient elk jaar ongeveer 2x gesnoeid te worden. Een keer in de winter en een keer in de zomer. In de zomer snoei je voornamelijk om een mooie vlakke vorm boom te behouden. Hierbij knip je lange uitlopers op ongeveer 20 a 30 cm van de horizontale takken af. Mocht je boom er nog prima uitzien in de zomermaanden, snoei deze dan niet. Hoe later je snoeit des te meer profijt je hebt van de takken die je huis beschermen tegen inkijk, zon en wind. 

In de winter knip je de uitlopers van de dit type leiboom. Laat altijd ongeveer een a twee knoppen staan. 

Veel water geven

Als je de boom plant is het erg belangrijk dat de boom veel water krijgt, zo krijgt deze een goede kickstart om te groeien. De boom is naast dat je deze 2x per jaar moet snoeien verder onderhoudsvrij. Ziektes en plagen op de boom komen weinig voor. 

Veiligheid in en om het huis

Door gebruik te maken van natuurlijk erfafscheiding rondom de tuin (coniferen zijn hier ook erg geschikt voor) verbeter je de veiligheid in de tuin. Mensen kunnen niet gemakkelijk de tuin inkijken. Dit zorgt ervoor dat inbrekers niet getriggerd worden. Zo zul je dus minder snel een inbraak mee hoeven te maken. Wil je zeker zijn dat ze niet gemakkelijk binnen kunnen komen, dan is het mogelijk om een slotenmaker een check te laten doen van de sloten op ramen en deuren van je woning. Deze kunnen dan een upgrade krijgen als het nodig is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden