Uw huis veilig

Een zomertuin voor dit jaar maken

Geplaatst op

We leven al een jaar met het coronavirus onder ons en hebben allerlei verschillende aanpassingen moeten doen om bepaalde vitale sectoren van de maatschappij draaiende te houden. Natuurlijk betekent het niet dat alles onmogelijk geworden is. Er zijn nog steeds dingen mogelijk om te kunnen genieten van bijvoorbeeld het buiten zijn. We gaan je inspiratie geven voor het design van je zomertuin voor 2021. Lees snel verder. 

Als we je alvast een aanrader mogen geven: terrastegels zijn superhandig en mooi voor in je zomertuin 2021

Wat kun je in je tuin doen? 

Er zijn tal van dingen die je kunt doen in je tuin die het net eventjes wat mooi te maken dan normaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een terras en pergola, een tuinhuis of een rancho. Die eerste dingen spreken voor zich, dat laatste is een soort overkapping in het rond boven een met plavuizen belegd vloertje. Daaronder kun je zitten. Een rancho zien we vaak in Zuid-Amerikaanse landen. De structuur is dan vaak van hout gemaakt en het dak van riet.

Wat heb ik aan al die dingen in mijn tuin?

Wanneer we kijken naar het terras, pergola of een tuinhuis, dan vraag je af wat precies alle functionaliteiten van kan zijn. Natuurlijk is een terras direct al het sociale centrum van de tuin waar familie en vrienden bij elkaar kunnen komen en eventueel genieten van een BBQ. Wanneer je gaat voor een permanente BBQ dan heb je altijd heel veel plezier ervan. Een pergola zorgt ervoor dat je mooi beschut zit in de zomer. Dat is in Nederland (en natuurlijk ook in andere landen) echt wel handig, omdat het ook nog wel eens wil regenen. 

Een tuinhuis kan dienstdoen als opslagplek, maar evengoed (als het een luxe uitvoering heeft) als buitenslaapkamer of muziekstudio. Er zijn ook wel mensen die er een atelier in maken. 

Stijl van je tuindesign

Er zijn verschillende stijlen die je kan toepassen in je tuin: de industriële stijl met veel beton en staal, de minimalistische waarbij je zo weinig mogelijk doet, maar wat je doet moet dan wel heel sterk zijn. Denk aan de zenstijl met een vijver, grind, Boeddhabeelden, et cetera. Dan hebben we ook nog de landelijke stijl of de mediterraanse, binnen deze stijl kan de natuur wat meer haar gang gaan. Het ziet er allemaal net even wat wilder uit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden