Uw huis veilig

Een veilige woning: laat je cv checken

Geplaatst op

Wanneer we zeggen dat je je cv moet laten, dan bedoelen we niet je curriculum vitae. Het gaat om de centrale-verwarmingsketel. Wanneer deze niet goed gecheckt wordt, dan kunnen er gevaarlijke toestanden ontstaan. We gaan daar in deze blog wat dieper op in. Lees snel verder in deze blog. 

De gevaren van een slechte cv?

Het is algemeen bekend dat er met een slechte cv allerlei gevaren komen kijken. Een van de meest bekende problemen is het gas koolmonoxide. Wanneer je dit inademt dan kun je er flink ziek van worden. Je kunt er zelfs aan bezwijken. Het nare van dit gas, is dat het geurloos is. Er is gelukkig wel een oplossing: een koolmonoxidemelder. Dit is echter niet de oplossing, dat is namelijk een periodieke controle door en expert. Je kunt beter een cv helemaal laten vervangen wanneer deze al bijzonder oud is. De risico’s zijn te groot. Een expert zal je dit ook zeker aanraden. 

Een slechte verwarming

Niet alleen is er het probleem van de koolmonoxidevergiftiging, er is ook een bijzonder probleem als het gaat over de functionaliteit van een gammele centrale verwarming. Deze verwarmt de woning slecht. Dat is niet alleen heel comfortabel, ook is het onnodig energieverspillend. Dit is natuurlijk bijzonder slecht als het gaat over het onderwerp van de klimaatcrisis. Een cv vreet meer energie als deze niet goed functioneert. 

Vloerverwarming

Een centrale verwarming met radiatoren, de oude bekende, die kun je als je de mogelijkheid hebt, het beste vervangen voor een vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Op deze manier is het mogelijk om je woning veel efficiënter te verwarmen. Je woning kan met dezelfde energie circa twee graden warmer gestookt worden in vergelijking met een oude cv. Dus in de praktijk kun je de twee graden minder kunnen stoken om je gewenste temperatuur te behalen. Dat scheelt zo’n 12 procent op je gasrekening en dat staat weer gelijk aan zo’n 120 euro. Bij cv onderhoud Haarlem helpen ze je graag verder met een cv-check en andere vragen over verwarmingstechniek. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden