Uw huis veilig

Een veilige werkvloer is essentieel

Geplaatst op

Wanneer meerdere mensen met elkaar samenwerken, is het essentieel dat de veiligheid gewaarborgd wordt. Een werkgever die meerdere medewerkers in dienst heeft, moet ook meerdere bedrijfshulpverleners in dienst hebben. Wat is precies een bedrijfshulpverlener en hoe word je er een? En waarom kun je een VCA-cursus er perfect mee combineren? Lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

Wat is een bedrijfshulpverlener?

Wanneer we kijken naar de functie van bedrijfshulpverlener, dan zien we direct dat het een extra laag bovenop het normale medewerkerschap is. Dat wil zeggen dat je een gewone medewerker bent, maar dat je een extra cursus gedaan hebt waardoor je vaardigheden aangeleerd hebt gekregen die je kunt inzetten tijdens een calamiteit op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van brand. Wanneer jij de cursus voor bedrijfshulpverlener gedaan hebt, de BHV-cursus, dan weet jij hoe je een beginnende brand goed moet blussen. En raakt een medewerker gewond op de werkvloer, dan weet jij hoe je eerste hulp moet verlenen.

Doe snel een VCA-cursus!

Wil je goed inzicht in de verschillende veiligheidsrisico┬┤s op de werkvloer, dan heb je een vca certificaat nodig. Dit certificaat kun je behalen door een vca cursus te doen. Het leuke van deze cursus is dat hij heel snel klaar is. Toch leidt deze wel degelijk op een goede manier op. Je kunt op verschillende locaties in Nederland de cursus behalen. Ook is het mogelijk om de cursus op de werkvloer te doen. Dit heeft natuurlijk als groot voordeel dat je direct in de juiste context zit en ook dat de instructeur je dan allerlei voorbeelden kan aanreiken die belangrijk zijn op de werkvloer bij jouw bedrijf. In combinatie met een BHV-cursus zit je natuurlijk helemaal safe. Dat zorgt voor meer veiligheid op de werkvloer! 

Vind je het leuk om je blogs te lezen die gaan over veiligheid thuis en op het werk, dan is het mogelijk om de verschillende teksten op onze site te lezen waarin we je graag willen inspireren met handige en interessante informatie. We posten geregeld nieuwe blogs op onze site dus we raden je sterk aan onze site zeker in de gaten te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden