Uw huis veilig

Een veilige thuisgarage inrichten

Geplaatst op

Een garage thuis is een plek waar je heerlijk kunt knutselen waaraan je maar wilt. Dan is het wel belangrijk dat de plek op een veilige manier ingericht is. In dit artikel willen we graag een aantal tips hiervoor geven. Daarnaast is het zo dat je dit voordelig kunt doen. Door bijvoorbeeld je meubels zelf te maken van pallets. Zo houd je geld over om onderdelen voor je auto aan te schaffen, bijvoorbeeld een motorkap

Looks Matter

Enkele van de mooiste garages die er zijn, zien er niet uit ls garages. In plaats daarvan zien ze eruit als een deel van het huis zelf. Denk na over manieren waarop je je garage een huis-achtige gevel kan geven. Laat alle gevelbeplating, ramen, toegangsdeuren matchen. Breek het logge uiterlijk van een enkele garagedeur op met twee of meer kleinere deuren.

Veiligheid

Je garage is je werkplaats, maar ook je opslagplaats voor gereedschap, chemicaliën en alles wat je voor je auto nodig hebt. Hoewel de ruimte essentieel is voor je huis, kunnen veel van de voorwerpen die je hier vindt gevaarlijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt of als ze in de handen van kleine kinderen vallen. Daarom heb je een veiligheidsplan nodig. Gebruik deze veiligheidstips en iedereen zal een veilige, plezierige tijd hebben in je garage.

Ruim op

Na een lange dag klussen kan het verleidelijk zijn om gewoon die ladder, hark of schop tegen de garagemuur te zetten en naar binnen te gaan. Doe het niet. Door dergelijke gereedschappen tegen de muur te zetten, bestaat de kans dat ze op een kind kunnen vallen. In plaats daarvan, neem een paar extra momenten om ze goed op te slaan en het risico te elimineren.

Markeer de trap

Markeer de trap. Een derde van alle verwondingen in garages wordt veroorzaakt door uitglijden en vallen, en bij veel van deze ongelukken is de trap betrokken. Markeer je trap met witte reflecterende tape, houd hem vrij van rommel en installeer een leuning.

Veilige opslag chemicaliën

Houd chemicaliën binnen de perken. De garage is de perfecte plaats om chemicaliën zoals pesticiden, antivries en verf op te slaan, maar deze chemicaliën kunnen gevaarlijk zijn en zelfs dodelijk als ze door kleine kinderen worden geconsumeerd. Houd je chemicaliën opgesloten in een kast of hoog opgeborgen waar ze buiten het bereik van kleine handjes blijven.

Gietvloer

Als je moe bent van de betonvloer in je garage, dan heb je misschien een tapijt of zeil nodig voor je vloer. Ook een gietvloer wordt steeds populairder. Dit is een kunststofvloer (een industriële) die zich in de zware industrie heeft bewezen. De vloer is bestand tegen vuil, zuur en chemische middelen. In vergelijking met een betonvloer is de gietvloer echt een uitkomst, als het gaat om de genoemde voordelen. 

Verlichting goed regelen

Zorg voor voldoende licht. Garages staan niet bekend om hun geweldige verlichting, en gezien het feit dat dit de ruimte is waar je gereedschap en chemicaliën gaat gebruiken, is een beetje meer licht een verstandige investering. Onderzoek de verlichtingsopties in je garage, en pas de verbeterpunten aan. Hoe beter je kunt zien, hoe veiliger je zult zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden