Uw huis veilig

Een veilig tuinhuis met hardhouten planken

Geplaatst op

Wil jij een veilig tuinhuis maken van hardhouten planken? Dat is zeker geen slecht idee! Maak je zelf een tuinhuisje, dan zul je veel goedkoper uit zijn dan wanneer je een tuinhuis bestelt. Daarnaast is dit ook gewoon een erg leuk project. Bovendien kun je het formaat van het tuinhuis zo helemaal zelf bepalen. Maar hoe zorg je nu precies voor een stevige constructie en hoe bescherm je het tuinhuisje tegen bijvoorbeeld inbrekers? Daar lees je in dit artikel meer over!

De juiste hardhouten planken bestellen

Als je een tuinhuisje wilt maken van hardhouten planken, is het om te beginnen natuurlijk zeer belangrijk dat je de juiste planken in huis hebt. Daarom is het aan te raden om je even in de verschillende houtsoorten en aanbieders te verdiepen. De kwaliteit van de planken kan ook per aanbieder enigszins verschillen. Net als de prijzen. Daarom is het verstandig om even te controleren welke hardhouten planken je allemaal kunt krijgen.

Het bouwen van je tuinhuisje

Wil je een tuinhuisje bouwen van hardhouten planken, dan heb je om te beginnen een goed ontwerp nodig. Naast planken heb je palen nodig, zodat de constructie stevig staat. Bepaal van tevoren of je tuinhuisje wel of geen raam moet hebben. Houd er wel rekening mee dat een raam van regulier glas altijd een kwetsbaar punt is als het op de veiligheid van je tuinhuisje aankomt. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen je tuinhuisje binnen kan gaan, is het aan te raden om de deur te voorzien van stevige scharnieren en om ook een slot aan te schaffen. Zo kun je zeker zijn van een veilig tuinhuisje.

Een tuinhuisje bouwen van hardhouten planken hoeft niet moeilijk te zijn

Mits je geen twee linkerhanden hebt, hoeft het bouwen van een tuinhuisje helemaal niet moeilijk te zijn. Heb je ervaring met timmeren, dan is het een fluitje van een cent. Houd er wel rekening mee dat het bouwen van je tuinhuisje tijd zal kosten. Je bent wel veel goedkoper uit dan wanneer je een timmerman zou inhuren. Helemaal geen slecht idee dus!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden