Uw huis veilig

Een veilig interieur is een eco interieur

Geplaatst op

Er zijn heel veel mogelijkheden om een leuk interieur in te richten zoals je het wilt. Er zijn ook vele designbladen die je allerlei tips kunnen geven. Interieurexperts kunnen je een handje helpen, waar je mee kunt sparren om zo professionele resultaten te kunnen behalen. Het allerbelangrijkste is dat je altijd kiest voor designs die je zelf het allermooiste vindt. Ga dus niet voor een ontwerp dat op dit moment eventjes populair is en na een half jaar alweer uit de mode. Kies altijd voor een tijdloos design. Wij willen je graag in deze blog inspireren zodat je dit gemakkelijker kunt doen. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips 

Wat kun je allemaal doen in een eco interieur? 

Het is erg leuk om een interieur in te richten zodat je ook een stapje kan doen richting een ecologische leefstijl. Natuurlijk is het erg fijn om ecologisch te wonen, want zo draag je een steentje bij aan het herstel van de planeet. Als iedereen het nou zo doen…..

Er zijn tal van stijlen die je kan toepassen met een ecologisch plan in je hoofd. Denk aan de minimalistische, industriële en mediterraanse stijl. We nemen ze even met je door:

De eerste stijl noemen we de minimalistische stijl omdat ontwerpers er zo weinig mogelijk in doen, maar datgene wat ze doen, doen ze wel op zo’n manier dat er een bijzondere zeggingskracht uitspreekt. Deze stijl heeft zijn oorsprong in Japan en daar noemen we het ook wel de zenstijl. Je ziet dat in zenkloosters deze stijl toegepast wordt om een bepaalde geestestoestand uit te drukken en ook op te roepen. 

Daarnaast hebben we de stijl die we de industriële noemen en die is met name geïnspireerd door de fabrieksesthetiek. Je kunt bijvoorbeeld, als je deze stijl aanhangt, een bankschroef in je kamer neerzetten, natuurlijk een klein beetje gereviseerd, en gebruiken als een kast, tafel of designstuk. Het is een bijzonder robuuste aanwezigheid in een residentiële context, een object dat je dus eerder in een industriële context zou verwachten. Een meubelstuk als een boekenkast zwart past hier prima bij. 

Tot slot spreken we over de mediterraanse stijl. Dit is een stijl die bijzonder populair is in het zuiden van Europa. Je vindt er allerlei natuurlijke materialen in en natuurlijk de bekende tegeltjes uit die streken.Terracotta is ook een materiaal dat bekend staat als zijnde behorende bij de mediterraanse stijl. Dit is een zeer milieuvriendelijk materiaal omdat het gemaakt wordt van aarde.

Ecologisch denken

Wanneer we een keuze maken uit de verschillende stijlen en de objecten die daarin een grote rol spelen, dan is het goed om te bekijken wat zo ecologisch mogelijk is om te doen binnen deze woonstijlen. Je kunt natuurlijk kiezen voor plastic producten, maar eco producten zijn ook een optie. In de minimalistische stijl hebben we het dan over natuursteen, in de  industriële stijl kun je aandacht hebben voor het recyclen van producten, dus objecten uit de fabriek die een nieuw leven krijgen. Dit laatste behelst een vermijding van de vervuiling die er anders zou zijn geweest als je een nieuw product aanschaft. Binnen de mediterraanse stijl maak je gebruik van natuurlijke materialen als terracotta en dat is juist hartstikke ecologisch. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden