Uw huis veilig

Een loftdesign voor je zolder?

Geplaatst op

Veel mensen hebben een zolder waar ze maar weinig plezier van hebben. Het mag dan zo zijn dat het voor velen een uitstekende rommelplek is, maar uiteindelijk heb je er niet het woonplezier van wat je ervan zou kunnen hebben wanneer het design van het vertrek op orde zou zijn geweest. We nemen met jou een leuke tip door: het loftdesign. 

Maak een loft van je zolder

Een loft is een heel populair designidee. Dit is ontstaan in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Kunstenaars gingen in oude industriële panden wonen in Soho, New-York. Zo konden ze hun grote werken maken, want de panden waren heel groot. Dit industriële loftidee is overgewaaid naar de rijtjeshuizen van Nederland en omstreken. Nu vinden heel veel mensen het leuk om een loft te maken. En waar kun je dat beter doen dan op zolder? Nou precies! 

Indeling van een loft

Het is makkelijk om uit te leggen hoe een loft ingericht is. Je kunt hier spreken van een open ruimte waarin alle verschillende functies (slaapkamer, keuken, zitkamer) in een grote ruimte gerealiseerd zijn. Het is ook mogelijk, als je het aandurft, een vliering te maken waar je gemakkelijk een bed op zou kunnen plaatsen. Er zijn allerlei variaties op een loft design te bedenken. Doorgaans worden er basistinten gebruikt voor het palet, zoals grijs en wit. 

Daarbij is het ook belangrijk dat er een openheid en lichtheid heersen in de ruimte. Dat bereik je door ramen in het dak te laten maken. Ook een dakkapel is een zeer elegante optie om de lichtheid te realiseren. Dakdekker Eindhoven weet je zeker te helpen met het veilig afwerken van je dakkapel. 

Er zijn talloze dingen die je met je zolder kunt doen. Je zou er bijvoorbeeld een hobbykamer van kunnen maken, of een gameroom, een logeerkamer en ga zo maar door. Een loftdesign is sowieso goed om al deze verschillende zaken mee aan te kleden. Veel plezier met je nieuw zolderdesign. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden