Uw huis veilig

Een keuze maken tussen verschillende soorten hout voor een veilige overkapping

Geplaatst op

In zowel de zomer als de winter is een overkapping tegenwoordig helemaal hip. Je kunt ervoor kiezen om er een te laten maken of een kant-en-klare te kopen, maar je kunt natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken en hier zelf aan gaan knutselen. Het is in dat geval vooral belangrijk dat je de juiste houtsoort kiest en je niet als kip zonder kop douglas hout kopen. Hoewel douglas hout kopen helemaal geen verkeerde keuze is, het wordt immers in de meeste gevallen wel hiervoor gebruikt, wordt er soms ook gekozen voor grenen, lariks of eikenhout. Deze keuze moet je dus van tevoren goed overwegen en je moet rekening houden met verschillende aspecten.

Laat je niet verwarren door de naam

Van veel houtsoorten komt de naam je vast bekend in de oren, maar hierdoor moet je niet het eerste beste douglas hout kopen. Het meest verwarrende is dat er van elke houtsoort namelijk ook nog subsoorten zijn. Los van een andere naam hebben deze soorten ook weer andere eigenschappen, zoals de buigzaamheid van het hout. Dit lijkt moeilijk genoeg, maar het wordt nog ingewikkelder. De naam van de houtsoort is lang niet altijd hetzelfde als de boomsoort, hier moet je dus ook goed opletten bij het kiezen voor een bepaalde houtsoort. Ga dus niet alleen omdat de naam ‘douglas’ je bekend in de oren klinkt douglas hout kopen, maar ga na of dit hout de eigenschappen heeft die gewenst zijn voor jouw project.

Wat is goed hout?

Een houtsoort is natuurlijk geschikt voor jouw project, wanneer de kwaliteit van dit hout goed genoeg is, maar hoe weet je hoe goed de kwaliteit is? Dit is afhankelijk van jouw project! Soms is douglas hout kopen de juiste keuze, maar als je bijvoorbeeld met metaal wilt werken kun je dit beter vermijden. Wanneer douglashout namelijk met metaal in aanraking komt krijgt het vlekken. Een houtsoort wat je dan beter dan douglas hout kunt kopen is kaurihout, omdat dit een erg mooie en luxe uitstraling heeft. Als je twijfelt, kun je het beste advies vragen aan een specialist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden