Uw huis veilig

Een degelijk design voor veilig wonen

Geplaatst op

Het is mogelijk iets waar men niet altijd aan het begin aan denkt, maar de veiligheid van een huis is voor een hoop mensen desondanks een zaak van omvangrijk belang. Niet zozeer de sloten en de zogenoemde inbraakbeveiliging of brandbeveiliging, daar denken mensen wel regelmatig genoeg over na. Sterker nog, op enkele gebieden van veiligheid zijn er zelfs juridische bepalingen waaraan iedereen die een verblijf bouwt, moet voldoen. In dit artikel willen we het liever hebben over zekere vormen waarmee je de veiligheid in je woning of woonruimte kunt verbeteren zonder dat dit per se een juridische vereiste is. Lees daarom vlug verder en ontdek welke gebruiken er bestaan om ervoor te zorgen dat je veilig en degelijk kunt wonen in je huis.

Een glas dat op de vloer valt

Niet alle vloeren zijn hetzelfde als het gaat om dingen zoals veiligheid. Dit is bijvoorbeeld simpel uit te leggen aan de hand van een glas water dat valt. Als een glas immers op een vloer van natuursteen zou vallen, dan bestaat er een tamelijk goede kans dat dit glas in honderd stukken zal uiteenspatten en dat je lange tijd nog zult dienen te zoeken naar piepkleine glasscherven. Desondanks vallen ze wel direct op als het om een stenen of ├╝berhaupt een vlakke vloer betreft. Valt je glas daarentegen op een kleed, dan is de kans kleiner dat het glas zal stukgaan. Aan de andere kant, wanneer het ongelukkig valt en desondanks in een hoop kleinere stukken valt, dan ben je degelijk de pineut! De bijzonder kleinere glasscherven zullen immers gemakkelijk verstrikt kunnen raken tussen het al dan niet hoogpolige kleed waardoor je niet altijd zeker zult weten of je alle kleinere scherven wel hebt opgezogen met de stofzuiger. Een mooie tussenweg is een gietvloer. Een gietvloer is immers vlak en heeft vanwege dit feit de pluspunten van iedere vlakke vloer betreffende het opzuigen van de meest kleinere scherven. Bovendien heeft het gedeeltelijk tevens de pluspunten van vloerbedekking of kleed. Dit omdat een gietvloer, vergeleken met andere soorten vloeren, relatief veerkrachtig is en desondanks nog enigszins “zacht” is. De kans dat een glas zal stukgaan op een vloer van natuursteen is immers desondanks omvangrijker dan als we het hebben over een gietvloer.

Ben je op zoek naar een degelijke aanbieder als het gaat om gietvloeren dan willen we je met genoegen van harte aanraden om te kijken op de website van epoxywinkel.nl. Zij zijn gespecialiseerd in de een aantal soorten gietvloeren die er bestaan en kunnen je nog een hoop meer informatie geven om welke reden een gietvloer een perfecte beslissing is voor een veilig woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden