Uw huis veilig

Doe-het-zelf tips voor het reinigen van een stoffen bank

Geplaatst op

In veel opzichten is je bank het hart van jouw huis: het is de plek waar jij en je partner of vrienden samenkomen om bij te praten na een lange dag werken, de ene Netflix-show na de andere te kijken en even lekker te borrelen. Hierdoor is je bank echter een verzamelplek voor kruimels en stof. Ook het knoeien van frisdrank of wijn is een veelvoorkomend probleem. Het stofzuigen van je bank is weliswaar een oplossing voor alledaags vuil en haren van huisdieren, maar voor hardnekkige vlekken en nare geurtjes heb je echter zwaarder geschut nodig. In dit blog geven we je een aantal tips om zelf je stoffen bank te reinigen. 

Gebruik een pluizenroller

Door je stoffen bank te stofzuigen, verwijder je niet direct al het grove vuil. Kleine stofdeeltjes, pluisjes en haren blijven vaak aan de bank kleven. Een plakkerige pluizenroller krijgt wel vat op dergelijke vuildeeltjes. Met behulp van een pluizenroller, reinig je eenvoudig en goedkoop het oppervlak van je bank. 

Baking soda

Veel geurtjes in banken worden veroorzaakt door bacteriën en overmatig vocht. Baking soda zal werken om beide problemen te bestrijden. Het is echter wel van belang dat je eerst een klein stukje van de bekleding test. Op die manier ben je er zeker van dat er geen verkleuring op zal treden tijdens het behandelen van je bank met baking soda. Strooi vervolgens een ruime hoeveelheid zuiveringszout op alle delen van een bankstel. Gebruik een borstel om het zuiveringszout in een gelijkmatige laag over elk gestoffeerd oppervlak te verdelen. Laat het zuiveringszout een paar uur ongestoord zitten en zuig het vervolgens op.

Overige schoonmaakmiddelen

Om grotere oppervlakken van gestoffeerde meubels te reinigen, heb je misschien iets anders nodig. Meng in een volledig schone spuitfles een kopje warm water, een half kopje witte azijn en 1 eetlepel afwasmiddel. Sluit de fles en schud goed. Besproei het oppervlak van de bank vanaf 30 cm afstand en veeg het vervolgens weg met een schone doek om ervoor te zorgen dat er geen overtollige resten van de oplossing op de bank achterblijven. Laat het vervolgens drogen. Nadat je bank gedroogd is, verdwijnt de azijngeur en blijft er alleen een schone, opgefriste bank over. Deze methode is meer geschikt voor synthetisch textiel.

Schakel een professional in

Wanneer het je niet lukt om zelf je bank schoon te maken en een nieuwe bank te duur is, raden we aan om een professioneel schoonmaakbedrijf te bellen. Zij beschikken over vakkundige werkwijzen, alle benodigde apparatuur en schoonmaakmiddelen om jouw bank te reinigen

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden